Περιφέρεια Αττικής και ΥΠΕΘΑ διευρύνουν τη συνεργασία τους
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής και ΥΠΕΘΑ διευρύνουν τη συνεργασία τους

Προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη κατασκευής νέου κτηρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού

Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή νέου κτηρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων στην 441 Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού (ΑΒΥΥ), προϋπολογισμού ύψους 590.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τη χρηματοδότηση της προμήθειας ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής διευρύνει τη συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με την υπογραφή, σήμερα, στα γραφεία του υπουργείου, της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της σχετικής μελέτης από την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα. Στην υπογραφή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς.

Στο επίκεντρο της μελέτης είναι η κατασκευή νέου κτηρίου Φαρμακευτικών Εργαστηρίων (Φ.Ε.), συνολικού εμβαδού 3.600τ.μ. περίπου, στο στρατόπεδο «Αποστολίδη», το οποίο θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμακευτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένων ενέσιμων προϊόντων. Το κτήριο θα περιλαμβάνει τους κύριους και βοηθητικούς χώρους, τις Η/Μ εγκαταστάσεις και τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας όλων των προϊόντων του. Προβλέπεται, επίσης, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου, καθώς και η κατασκευή νέας πύλης εισόδου του στρατοπέδου.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την πολιτική καθώς και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Είναι μια συνεργασία πρωτόγνωρη για τα χρονικά της ιστορίας του κράτους, αναδεικνύει τον κοινωνικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συγκεκριμένη περίπτωση, βάζουμε άλλο ένα λιθαράκι, σε μία συνεργασία που αφορά τις ανάγκες του αξιόμαχου, των γυναικών και των αντρών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και όλων των τοπικών κοινωνιών. Σήμερα λοιπόν, ένα βήμα παραπέρα μετά τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, προχωράμε σε μια χρηματοδότηση της έρευνας για υπηρεσίες που τόσο έχουμε ανάγκη και δυστυχώς είναι εξαιρετικά επίκαιρες – μιλώ για το φάρμακο».

Ερωτηθείσα σχετικά, η περιφερειάρχης σημείωσε ότι η σημερινή υπογραφή υπηρετεί δύο στόχους. «Υπηρετεί τη μέθοδο της συνέργειας δύο φορέων της Πολιτείας, που για μία ακόμη φορά αθροίζουν δυνάμεις για το δημόσιο συμφέρον. Και παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που ενισχύουν το δικαίωμα των πολιτών στην υγεία. Ειδικά σήμερα, που το αγαθό της υγείας απειλείται από ποικίλα συμφέροντα, ενώνουμε δυνάμεις για το καλό όλων των πολιτών που έχουν ανάγκη αξιόπιστων και προσιτών φαρμάκων, μακριά από κερδοσκοπικές λογικές και λογικές αποκλεισμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet