Περιφέρεια Αττικής: Μαζί με τους εργαζόμενους θα δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Μαζί με τους εργαζόμενους θα δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο

«Μαζί με τους εργαζόμενους θα δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια Αττικής πρότυπο» απαντά η διοίκηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει τα εξής:

Προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι η αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε σύμμαχους, κι όχι αντίπαλους, τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

Από τις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της Περιφέρειας, διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει την ίδια επιθυμία. Θέλουν να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη δημιουργική επανεκκίνηση της Αττικής.

Μοναδική «παραφωνία» στο νέο αυτό ξεκίνημα και στη συμμαχία ευθύνης μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, αποτελούν κάποια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων, που έχουν αποβεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε έναν χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και σε μια άσκοπη αντιπαράθεση με τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Αντιλαμβανόμενοι με λανθασμένο τρόπο τον θεσμικό τους ρόλο και τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, κατηγορούν μια διοίκηση που ασκεί μόλις 20 μέρες τα καθήκοντά της, για όλα όσα δεν έγιναν στην Περιφέρεια Αττικής τα προηγούμενα 10 χρόνια.

Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική ηγεσία, υπηρετώντας προφανείς μικροκομματικές σκοπιμότητες κι όχι το πραγματικό συμφέρον των εργαζομένων, από τη μια αναδεικνύει ζητήματα που δεν υφίστανται, μην γνωρίζοντας τι πραγματικά συμβαίνει στη λειτουργία των υπηρεσιών μας,  αφού απουσιάζουν από την εργασία τους λόγω της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.

Κι από την άλλη, κάνουν όλα αυτά τα χρόνια τα «στραβά μάτια» σε μια σειρά από λάθη κι αμέλειες, που έχουν βλαπτικές συνέπειες σε βάρος των πολιτών της Αττικής, αλλά και των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Η επιλεκτικά «λαλίστατη» διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων βγάζει μεν ανακοινώσεις σε βάρος της νέας διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα να τη συναντήσει για να συζητήσει από κοντά όλα όσα θέτει στις ανακοινώσεις αυτές. Προφανώς δεν τους ενδιαφέρει ο ειλικρινής διάλογος και η συνεργασία, αλλά η ανούσια αντιπαράθεση. Γι΄ αυτό και δεν είδαμε πουθενά το Δ.Σ. του Συλλόγου σε κάποια από τις συναντήσεις που είχαμε με τους εργαζόμενους στους τομείς της Περιφέρειας τις προηγούμενες μέρες.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι πως το Δ.Σ. του Συλλόγου δεν ευαισθητοποιήθηκε σε μια σειρά από πολύ σοβαρά ζητήματα. Δεν είδαμε ούτε μια ανακοίνωση σε βάρος άλλης διοίκησης:

  • Για την έλλειψη γιατρού εργασίας όλα τα προηγούμενα χρόνια σε μια Περιφέρεια που απασχολεί 2.500 εργαζόμενους.
  • Για την απαράδεκτη ταλαιπωρία και αναμονή μηνών περισσότερων από 100.000 πολιτών, που προσπαθούν να ανανεώσουν ή να εκδώσουν δίπλωμα οδήγησης από τις υπηρεσίες μας.
  • Για την έλλειψη αδειοδότησης των παιδικών χαρών που ανήκουν στην  αρμοδιότητα της Περιφέρειας.
  • Για την ανυπαρξία εδώ και έναν χρόνο ελέγχων στην ποιότητα του πόσιμου και θαλάσσιου ύδατος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, για λόγους που δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι μας αλλά η προηγούμενη διοίκηση. Αλλά σε κάθε περίπτωση τίθεται πιθανά σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
  • Για τη χαμηλή απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, που έχει συνέπειες στην ολοκλήρωση έργων που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Αττικής, για να δουν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται.

Στην επιλεκτική μνήμη των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, απαντάμε με αλήθειες και περιμένουμε από αυτούς μεγαλύτερη υπευθυνότητα και λιγότερη εμπάθεια. Η μέχρι σήμερα τακτική τους δεν υπηρετεί το συμφέρον των εργαζόμενων μας που υποτίθεται εκπροσωπούν, ενώ αναδεικνύει κι έλλειψη σεβασμού στην εκπεφρασμένη πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή που έλαβε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Τους καλούμε σε ειλικρινή διάλογο και συνεργασία, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τον στόχο μας να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο θα τον πετύχουμε είτε μαζί, είτε χωρίς τον Σύλλογο. 

Αλλά σίγουρα θα έχουμε μαζί μας τους πολίτες της Αττικής και τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet