Περιφέρεια Αττικής: Παραγωγική η συμμετοχή μας στην Έκθεση Food Expo
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: Παραγωγική η συμμετοχή μας στην Έκθεση Food Expo

Παραγωγική και ουσιαστική υπήρξε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη σημαντική διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo, που πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου 2019 στο Metropolitan Expo, συγκεντρώνοντας, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής και συνομίλησε με τους εκθέτες κατά την πρώτη ημέρα της έκθεσης, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Νάσο Αναγνωστόπουλο, την εντεταλμένη σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας, Γιάννα Τσούπρα και την περιφερειακή σύμβουλο Καίτη Θεοχάρη.

Ερωτηθείσα σχετικά, η περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε: «Η Περιφέρεια Αττικής δίνει συστηματικά το “παρών” σε κάθε διεθνή και εγχώρια εκδήλωση σχετικά με τη στήριξη και την προώθηση του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της ραχοκοκαλιάς, δηλαδή, της οικονομίας μας, στην οποία η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει με ενέργειες εξωστρέφειας, καινοτομίας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η κινητοποίηση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάταξη της εθνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, εκθέσεις σαν τη Food Expo λειτουργούν καταλυτικά, ενημερώνοντας και προωθώντας την εξωστρεφή λογική που επιβάλλουν τα νέα οικονομικά δεδομένα του τόπου».

Η Περιφέρεια Αττικής επιδότησε κατά 60% το κόστος συμμετοχής 22 εκθετών – επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών με ποιοτικά αγροτοδιατροφικά προϊόντα (κρασί, λάδι, μπύρα, μέλι, κελυφωτό φιστίκι, σάλτσες, μαρμελάδες, πίτες, βότανα κ.ά.) από διάφορα μέρη της Αττικής, δίνοντας έμφαση στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο ήταν η προβολή του αγροτοδιατροφικού της τομέα και του κλάδο τροφίμων και ποτών με την προώθηση καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση επιμελήθηκε το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής και Προβολής της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, με τη συνεργασία του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, Ταξιάρχη Φαρμάκη και της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet