Περιφέρεια Αττικής: Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στον σχεδιασμό για τη αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Προχωράμε με γοργούς ρυθμούς στον σχεδιασμό για τη αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων

Η πορεία των έργων διαχείρισης των στερεών αποβλήτων Αττικής στη βάση του περιφερειακού σχεδιασμού της Περιφέρειας (ΠΕΣΔΑ) βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας συνάντησης που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, με αντιπροσωπεία των JASPERS – Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Προηγήθηκε ξενάγηση στο ΕΜΑΚ Α. Λιοσίων και αναλυτική ενημέρωση των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας από στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ σχετικά με την εξέλιξη των έργων, στη βάση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας των JASPERS Χρήστος Πεολίδης, Jean Tilly, Alina Oberdorfer, οι διευθυντές του ΕΔΣΝΑ Κ. Νηματίδης και Γ. Ζαχαρόπουλος, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης και οι συνεργάτες της Περιφέρειας σε ζητήματα περιβάλλοντος και διαχείρισης στερεών αποβλήτων Α. Μαυρόπουλος και Δαμιανός Μπούργκας.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε αναλυτικά η πρόοδος των τριών δημοπρατημένων έργων του ΕΔΣΝΑ (ΣΔΙΤ Κεντρικού Τομέα, ΣΔΙΤ Τομέα Πειραιά και Μονάδα Επεξεργασίας Γραμματικού) και τα επόμενα βήματα για τη χρηματοδότησή τους από ευρωπαϊκά κονδύλια, τόσο της  τρέχουσας  όσο και της επόμενης προγραμματικής περιόδου. 

Τα στελέχη των JASPERS εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία τους με την Περιφέρεια και τον ΕΔΣΝΑ, αναγνωρίζοντας παράλληλα «την κρίσιμη συμβολή του περιφερειάρχη στη διαδικασία επιτάχυνσης των σχετικών έργων», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισαν ότι βούλησή τους είναι η διευκόλυνση της χρηματοδότησης των έργων, τονίζοντας μάλιστα ότι θα προτείνουν λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση όπου απαιτείται και εστίασαν στη σημασία να προχωράνε τα έργα με γρήγορους ρυθμούς, καθώς, όπως ανέφεραν, οι στόχοι της ανακύκλωσης γίνονται πιο υψηλοί και πιο απαιτητικοί, χρόνο με το χρόνο.

Ο κ. Πατούλης, αφού τους ευχαρίστησε για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία, υπογράμμισε ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια, με σχέδιο και όραμα, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν για χρόνια την Αττική και δεν είχε γίνει πότε τίποτα. «Δεν θα σταματήσουμε και δεν θα λυγίσουμε μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας, σε συνεργασία πάντα με τους 66 Δήμους της Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά υπάρχει βιώσιμος σχεδιασμός για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Αττική.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πρωτοπορήσουμε και να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πράσινη περιφέρεια πρότυπο τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη» σημείωσε και δεσμεύτηκε για την πλήρη και αποτελεσματική υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με στόχο να ολοκληρωθεί το σύνολο των έργων του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων της Αττικής.

«Χτίζουμε μαζί σας σχέσεις εμπιστοσύνης και πάνω σε αυτή τη βάση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά σε καθημερινή βάση» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet