Περιφέρεια Αττικής: 13,35 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού σε 21 νοσοκομεία της Αττικής
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: 13,35 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού σε 21 νοσοκομεία της Αττικής

Πιστή στον κοινωνικό της ρόλο και στη στρατηγική επιλογή της να στηρίζει έμπρακτα το δικαίωμα όλων των πολιτών στην Υγεία, η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τη χρηματοδότηση για ακόμα μία παρέμβαση ενίσχυσης των νοσοκομείων της Αττικής, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προωθεί τη συμπλήρωση και βελτίωση του εξοπλισμού σε 21 νοσοκομεία της Αττικής με συνολικό προϋπολογισμό 13.356.880 ευρώ.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, καλούνται να υποβάλουν προτάσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» τα ΓΝΑ Σισμανόγλειο, ΓΝΑ ΚΑΤ, Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Η Παμμακάριστος», Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, Γ.Ν. Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο» – Πατησίων, Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», ΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», ΓΝΑ Ιπποκράτειο, ΓΝΑ «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ, ΓΝΑ «Η Ελπίς», Ν.Α. & ΔΝΑ «Ανδρέας Συγγρός», ΓΝΑ «Λαϊκό», Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», ΓΝΠ «Τζάνειο», ΠΓΝ «Αττικόν», Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Η πρόσκληση, που εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 10 «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Κοινωνικών Υποδομών και Υποδομών Υγείας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), σκοπεύει στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.

«Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα των στοχευμένων παρεμβάσεων  της Περιφέρειας για την υγεία»

Η πρόσκληση, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, έρχεται να συμπληρώσει στοχευμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής για τη στήριξη του τομέα της υγείας, όπως η -σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας- χρηματοδότηση της προμήθειας υπερσύχρονου και απαραίτητου εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία της Αττικής, ύψους 40,6 εκατομμυρίων ευρώ (απόφαση για την οποία μάλιστα χρειάστηκε και νομοθετική ρύθμιση), η χρηματοδότηση της προμήθειας νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ με 3,6 εκατομμύρια ευρώ, η χρηματοδότηση της προμήθειας εξοπλισμού πρωτοβάθμιας υγείας και Κέντρου Υγείας Κερατσινίου με 9,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κάλυψη επειγουσών ελλείψεων ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού των στρατιωτικών νοσοκομείων με προϋπολογισμό 20 εκ. ευρώ.

«Με τις παραπάνω δράσεις ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ένα μείγμα εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου» καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet