Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ σε πιστοποιημένα ιδρύματα παιδικής προστασίας τη διετία 2016-2017
Περιφέρεια Αττικής

Περιφέρεια Αττικής: 5 εκατ. ευρώ σε πιστοποιημένα ιδρύματα παιδικής προστασίας τη διετία 2016-2017

Με την πρόεδρο του ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας), Μαίρη Πίνη, συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ενημερώθηκε για τις δράσεις που υλοποιεί το ίδρυμα για την ανακούφιση περίπου 1.500 οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστικά και άλλα προβλήματα.

Η πρόεδρος του ΚΕΣΟ ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη για την οικονομική στήριξη που προσφέρει στο Ίδρυμα η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) και παρουσίασε τα μελλοντικά της σχέδια για τη στήριξη οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Από την πλευρά της, η κ. Κυπριανίδου συνεχάρη την κ. Πίνη για το έργο που επιτελείται και επανέλαβε την πάγια θέση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για τη διαρκή στήριξη πιστοποιημένων προνοιακών ιδρυμάτων που προσφέρουν ανακούφιση σε χιλιάδες πάσχοντες συμπολίτες μας.

«H σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καθιέρωσε για πρώτη φορά τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων αυτών βάσει κριτηρίων με τα οποία αξιολογήθηκαν τα σχέδια δράσης που κατέθεσαν οι υποψήφιοι για χρηματοδότηση φορείς. Και αυτό είναι ένα μόνο σκέλος της κοινωνικής πολιτική που υλοποιήθηκε στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, και περιλαμβάνει δράσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που εκτείνονται από τη στήριξη των κοινωνικών παντοπωλείων, φαρμακείων και μονάδων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας έως το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ, την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης, αλλά και τις οριζόντιες δράσεις “Ρεύμα για όλους” και “Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές” που αφορούν όλη την Περιφέρεια Αττικής», υπογράμμισε η κ. Κυπριανίδου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών) καθιέρωσε πρόγραμμα παιδικής προστασίας, μέσω επιχορήγησης 66 πιστοποιημένων φορέων κοινωνικής φροντίδας, με το ποσό των 5.000.000 ευρώ, την προηγούμενη διετία. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στα 15 εκατ. ευρώ με τα οποία επιχορηγήθηκαν 188 φορείς κοινωνικής φροντίδας από το 2015 έως σήμερα, μέσω των μεταβιβαστικών πληρωμών του υπουργείου Εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet