Γ. Πατούλης: Αυξημένες αλλά προσιτές οι τιμές στη Βαρβάκειο αγορά
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Αυξημένες αλλά προσιτές οι τιμές στη Βαρβάκειο αγορά

Τη Βαρβάκειο αγορά επισκέφθηκε σήμερα (22/12) ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κίνηση ενόψει των εορτών, αλλά και να συζητήσει με τους εμπόρους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αυτό το διάστημα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Οι έλεγχοι διενεργούνται από μεικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Υγειονομικού.

Κατά την επίσκεψή του στην Βαρβάκειο τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Τον περιφερειάρχη υποδέχθηκαν ο πρόεδρος ιχθυαγοράς Βαρβακείου Σ. Κοράκης, τα μέλη του προεδρείου της Βαρβακείου Κρεαταγοράς Γ. Ευρυπιώτης και Α. Νιώτης και το μέλος του Δ.Σ. Κ. Πιρλίμπος, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την εικόνα της αγοραστικής κίνησης και τα επίπεδα που κυμαίνονται οι τιμές, επισημαίνοντας ότι τηρούνται με αυστηρότητα όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται για την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.

Παράλληλα κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές. Σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τη Βαρβάκειο, την καρδιά της αγοράς που προσφέρει ποιοτικά προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο και εορταστικό τραπέζι. Όπως διαπιστώσαμε οι τιμές, αν και είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του 2020, είναι προσιτές. Τα προϊόντα διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα και όπως διαβεβαιωθήκαμε υπάρχει επάρκεια. Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια, καθώς τηρούνται όλα τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, καθώς και τα πρωτόκολλα που απαιτούνται για την προστασία από την πανδημία.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας και τα στελέχη τους που επαγρυπνούν. Βασική μας προτεραιότητα είναι η αγορά να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με σεβασμό προς τη δημόσια υγεία. Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών έχουμε εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές. Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε στις διαπιστώσεις των μεικτών κλιμακίων ελέγχου κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2021 και τόνισε: «Με σκοπό την προστασία του καταναλωτή διενεργούνται με βάση τις οδηγίες του περιφερειάρχη σαρωτικοί έλεγχοι, τόσο στον κεντρικό τομέα της Αθήνας όσο και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής. Οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν καταδείξει σε πλήθος περίπου 900 επιχειρήσεων ότι έχουν επιβληθεί πρόστιμα 190.000 ευρώ. Παράλληλα έχει διαφανεί ότι μία στις τέσσερις επιχειρήσεις έχει κάποιες μικρότερες ή μεγαλύτερες παραβάσεις όπως προϊόντα ληγμένα, προϊόντα αλλοιωμένα ή προϊόντα που δεν έχουν συντηρηθεί σωστά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet