Γ. Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε την Αττική ως ένα παγκόσμιο τουριστικό brand name
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε την Αττική ως ένα παγκόσμιο τουριστικό brand name

«Από την 1η Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Αττικής, ως η πρώτη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, βρίσκεται στην προμετωπίδα της εθνικής προσπάθειας για την αναπτυξιακή αναγέννηση, με αιχμή του δόρατος τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση απονομής των βραβείων Treasures of Greek Tourism Awards 2019.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης παρέλαβε βραβείο από την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, καθώς η Αττική αναδείχθηκε ως η Περιφέρεια που διαθέτει αξιοσημείωτη τουριστική δυναμική.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης ο πρώην επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Νοτοπούλου, η πρόεδρος του ΕΟΤ, Α. Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δ. Φραγκάκης, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γ. Βήλος, και η αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Χ. Τετράδη.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους διοργανωτές για το τιμητικό βραβείο, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί κυρίαρχο μοχλό ανάταξης των κοινωνιών μας, των τοπικών κοινωνιών της χώρας, μέσα από την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Γ. Πατούλης: Στόχος να γίνει η Αττική 12μηνος προορισμός

Σε ό,τι αφορά την Αττική υπογράμμισε ότι με προσεκτικό σχεδιασμό και στόχο τη διαμόρφωση μιας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας, αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την ενίσχυση της τουριστικής της δυναμικής με στοχευμένα έργα και επενδύσεις που θα συμβάλουν περαιτέρω στην ελκυστικότητα του τουριστικού της προφίλ.

«Στόχος μας είναι να προσδώσουμε στην Αττική τον τίτλο της αιώνιας Μητρόπολης του κόσμου, του σύγχρονου κοσμοπολίτικου τουριστικού προορισμού που, διατηρώντας ατόφια τα στοιχεία της αυθεντικότητας της τουριστικής εμπειρίας, προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε ποικίλα τουριστικά κοινά 12 μήνες τον χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γ. Πατούλης: Τα βήματά μας για την τουριστική ανάδειξη της Αττικής

Σε αυτό το πλαίσιο όπως σημείωσε η Περιφέρεια προχωρά στα εξής:

• Την προβολή όλων των σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τους 66 Δήμους, βάσει Χωροταξικής Κατανομής Τουριστικού Σχεδιασμού, με στόχο την οργανωμένη γεωγραφική διάχυση των επισκεπτών της Αττικής σε όλες τις περιοχές, και την ανάδειξη περιοχών που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες.

• Επεξεργαζόμαστε δυνατότητες παροχής κινήτρων για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, και την εν γένει δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

• Σχεδιάζουμε το παράκτιο μέτωπο της Αττικής και των νήσων βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης, του γαλάζιου τουρισμού και της κυκλικής οικονομίας, και της ανάδειξης του περιβαλλοντικού πλούτου του Λεκανοπεδίου.

• Μελετούμε τις προοπτικές  αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Αθήνα 2004 με στόχο τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών γεγονότων και αγώνων, Mega events καθώς και την Φιλοξενία διεθνών αγώνων, τένις, στίβου, ιππασίας, ιστιοπλοΐας και άλλων θαλάσσιων σπορ, που ενδυναμώνουν άλλωστε και περαιτέρω τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

• Έχουμε εξαγγείλει ότι θα συμβάλουμε στην ανάπτυξη δικτύου συγκοινωνίας με υδροπλάνα στα όρια της περιφέρειας, δηλαδή συνδέσεις της Αττικής με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και Αντικύθηρα.

• Στον πολιτισμό, η πολιτική μας στοχεύει στην υποστήριξη δράσεων για την ανάπτυξη των πολιτιστικών διαδρομών στην Αττική και τη δημιουργία δικτύων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων παράλληλα με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

• Προτείνουμε τη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, που θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις. Σε αυτόν τον φορέα θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι αλλά και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων.

• Υποστηρίζουμε επίσης την ανάπτυξη δράσεων τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και οργανωμένες εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της τουριστικής συνείδησης και επαγγελματισμού

• Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για μια περιφέρεια χωρίς αποκλεισμούς, μια περιφέρεια ανθρωπιάς, δίνουμε προτεραιότητα στη δημιουργία υποδομών για τις μετακινήσεις των επισκεπτών, με προτεραιότητα στα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

«Δίνουμε έμφαση στον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας»

Ο περιφερειάρχης εστίασε στα οφέλη από την ανάπτυξη του θεματικού Τουρισμού με έμφαση στην προώθηση του Τουρισμού Υγείας αλλά και τον Ιαματικό τουρισμό καθώς, όπως επισήμανε, στόχος είναι να γίνει η Αττική μία «Πράσινη» περιφέρεια και Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας. «Ειδικά για τον Τουρισμό Υγείας, για την ανάπτυξη του οποίου έχω αγωνισθεί κι από άλλους θεσμικούς μου ρόλους την τελευταία τετραετία, επιτρέψτε μου να τον ξεχωρίσω, ανάμεσα στα “διαμάντια του Τουρισμού” της Ελλάδας που βραβεύετε σήμερα, ως το “καθαρό καράτι”, τον θησαυρό που εθνικά οφείλουμε να αξιοποιήσουμε, ως Περιφέρεια Αττικής» τόνισε ο κ. Πατούλης ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet