Γ. Πατούλης: Εργαζόμαστε για να κάνουμε τον Πειραιά τον μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Εργαζόμαστε για να κάνουμε τον Πειραιά τον μεγαλύτερο σταθμό κρουαζιέρας

Η επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά ώστε να δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς», μήκους μεγαλύτερου των 280 μέτρων και δυναμικότητας 2.500 επιβατών, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με εκπροσώπους της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Πρόκειται για έργο ύψους 120 εκατ. ευρώ το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, Θάνος Λιάγκος, και ο διευθυντής Έργων ΟΛΠ Α.Ε., Χρήστος Γερακαράκης, ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, Δ. Δρόσης, και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας. 

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τα επόμενα βήματα προκειμένου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020 να έχει υπογραφεί η σύμβαση με τον προσωρινό μειοδότη για την εκκίνηση της κατασκευής του έργου. Με βάση τις σχετικές εκτιμήσεις, οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν τέλος Φεβρουαρίου 2020 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 32 μήνες.

Με αφορμή τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα που εξασφαλίζουν την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική και δημιουργούν νέες προοπτικές σε σημαντικούς πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας, όπως είναι η κρουαζιέρα. 

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Στην Περιφέρεια Αττικής εργαζόμαστε καθημερινά με στόχο να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης και τον μεγαλύτερο σταθμό Κρουαζιέρας.

»Η Ελλάδα χρειάζεται νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας.

»Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα υπηρετούν πέραν από το συμφέρον των επενδυτών και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Στους στόχους μας είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής. Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογείται το σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου, καθώς και στην κατασκευή νέου προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο, προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά προς τα νότια, ώστε να δημιουργηθούν δύο θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή επέκτασης συνολικού εμβαδού 150.000 τ.μ., καθώς και των απαιτούμενων δικτύων απορροής υδάτων, οπτικών ινών και παροχής ρεύματος και νερού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet