Γ. Πατούλης: Η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης

Στα βήματα που έχουν ήδη υλοποιηθεί, στους σκοπούς που έχει θέσει η διοίκηση της Περιφέρειας προκειμένου να γίνει η Αττική παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, αλλά και στην εφαρμογή «πράσινων» πολιτικών, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Γ. Πατούλης, στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Πράσινη Μετάβαση στην Περιφέρεια Αττικής-Η επόμενη μέρα», που διοργάνωσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δήμων και Περιφερειών 2021, παρεμβάσεις έκαναν ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, Β. Μεϊμαράκης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών, Απ. Τζιτζικώστας, ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στερεών Αποβλήτων, Arne Ragossnig, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Patrick Dorvil και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Α.Ε. πρέσβης Ι. Βραΐλας.   

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η διοίκηση της Περιφέρειας στον τομέα της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή αλλά και στα ζητήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής, είναι σαφές ότι η πράσινη μετάβαση δεν είναι ένα ύφασμα για να τυλίξουμε τις πολιτικές μας. Η πράσινη ανάπτυξη και η πράσινη μετάβαση είναι ένας νέος τρόπος οικονομικής ανάπτυξης, ένας αγώνας να ξαναβρούμε τη χαμένη ισορροπία μεταξύ κοινωνίας, οικοσυστημάτων και οικονομίας».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet