Γ. Πατούλης: Σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Σε συνεργασία με επαγγελματικούς φορείς θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η περαιτέρω τόνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που δοκιμάζεται σε μεγάλο βαθμό την παρούσα κρίσιμη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας, στο πλαίσιο και της συνεργασίας που ήδη έχει δρομολογηθεί με μετρήσιμα αποτελέσματα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο  Α’ αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Γρέντζελος, ο Β’ αντιπρόεδρος, Νίκος Κογιουμτσής, ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Γαβαλάκης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην απόφαση του περιφερειάρχη να διατεθεί το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης Δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 σε συνεργασία με τα επιμελητήρια, με τον κ. Χατζηθεοδοσίου να ευχαριστεί τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι τα αποτελέσματα της θα είναι ιδιαίτερα θετικά και υποστηρικτικά για τους εργαζόμενους, ειδικά στην παρούσα δύσκολη περίοδο.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας και με δεδομένη, όπως σημειώνει η διοίκηση της Περιφέρειας, τη μεγάλη πίεση που υφίσταται το «επιχειρείν» στην Αττική εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, εξετάστηκε η δρομολόγηση και περαιτέρω δράσεων προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εμπορικού ιστού του Λεκανοπεδίου.

Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα και έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά και σε δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο, που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της καινοτομίας, της τεχνολογίας, αλλά και της ψηφιακής εξειδίκευσης των εργαζομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Πατούλης εστίασε στη δημιουργία Κέντρου Καινοτομίας που δρομολογεί η Περιφέρεια, επισημαίνοντας πως σκοπός είναι η διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με τα επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς, προκειμένου να δημιουργηθεί στην Αττική, ένα φυτώριο νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο περιφερειάρχης επεσήμανε:

«Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας. Με στοχευμένες και μετρήσιμες δράσεις θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ειδικά αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

»Σε αυτό το πλαίσιο προτεραιότητά μας είναι, σε συνεργασία με τα επιμελητήρια και άλλους επαγγελματικούς φορείς, να διαμορφώσουμε από κοινού ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας το οποίο θα βασίζεται στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών, προκειμένου να εκφραστούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet