Γ. Πατούλης: Τα ελληνικά προϊόντα αποτελούν εγγύηση ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Τα ελληνικά προϊόντα αποτελούν εγγύηση ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν σήμερα στη Σαγκάη, το ελληνικό περίπτερο σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στον κόσμο, την China International Import Expo 2019 στην οποία η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες.

Στην επίσκεψη στους χώρους της έκθεσης συμμετείχαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Φραγκογιάννης, η πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Τσιγιουέ Τσανγκ, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα, Λ. Ροκανάς, και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Νωρίτερα, ο κ. Πατούλης και τα μέλη της ελληνικής αποστολής παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης της έκθεσης China International Import Expo 2019, στο Εθνικό Κέντρο Εκθέσεων και Συνεδρίων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην έκθεση ο περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Είναι μεγάλη μας χαρά που σήμερα ξεναγηθήκαμε σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις στον κόσμο, όπου το ελληνικό επιχειρείν δίνει για δεύτερη συνεχή χρονιά δυναμικό “παρών”. Το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση η Ελλάδα είναι μία από τις τιμώμενες χώρες, σηματοδοτεί τις εξαιρετικές σχέσεις που διαχρονικά έχουν οικοδομηθεί, μεταξύ των δύο χωρών. Επισκεφθήκαμε το ελληνικό περίπτερο και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με επιχειρηματίες για τις προσπάθειες που γίνονται να ενισχυθεί το brand name της Ελλάδας, στις διεθνείς αγορές. Τα ελληνικά προϊόντα πρωταγωνιστούν παντού και αποτελούν εγγύηση, ότι η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Είναι φανερό πλέον ότι το κλίμα αλλάζει. Η χώρα μας αποκτά εξωστρεφή οικονομία και διαμορφώνει σταδιακά, με σχέδιο και όραμα, ένα περιβάλλον φιλικό σε επενδύσεις. Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει προς αυτήν την κατεύθυνση με πολιτικές που στόχο έχουν την ανάπτυξη και ευημερία των τοπικών κοινωνιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet