Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε το «παρών» στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «TUTTO FOOD 2021» στο Μιλάνο
Επιχειρήσεις-Αγορά

Η Περιφέρεια Αττικής έδωσε το «παρών» στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «TUTTO FOOD 2021» στο Μιλάνο

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, συμμετείχε ενεργά με δικό της περίπτερο στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «TUTTO FOOD 2021» στο κέντρο εκθέσεων και εμπορίου «FieraMilano». Η έκθεση ξεκίνησε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Η «TUTTO FOOD 2021» διοργανώθηκε για 8η φορά στο Μιλάνο και πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, παράλληλα με την HOST, έκθεση για τον κλάδο του HORECA και τη MEAT-TECH, η οποία αφορά στην επεξεργασία κρέατος και έτοιμων γευμάτων.

Μέσω της «TUTTOFOOD» η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να παρέχει ενημέρωση, σε διεθνές επίπεδο, για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της, τόσο μέσω των έντεκα εκθετών-επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο περίπτερό της, όσο και μέσω της πληροφόρησης που παρείχε η αντιπροσωπεία της, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Παύλο Χριστακόπουλο.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης στις 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία προγραμματισμένη γαστρονομική εκδήλωση που είχε σκοπό την προώθηση και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών προϊόντων της Αττικής γης, καθώς και την προβολή των αττικών ποιοτικών προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ιταλίας, τα οποία κατέκλυσαν την αίθουσα. Τη ζωντανή αυτή μαγειρική επίδειξη με προϊόντα της Αττικής παρουσίασε ο διακεκριμένος Chef και πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής – Ακρόπολις, Κ. Μουζάκης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν ο επίτιμος γενικός πρόξενος του Μιλάνου, Ν. Σάκκαρης και η προϊσταμένη του γραφείου ΟΕΥ Μιλάνου, σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Π. Καμπούρογλου με αντιπροσωπεία από το προξενείο.

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων και επιχειρήσεων. Καταβάλλουμε συστηματικές προσπάθειες, με συγκεκριμένες επιλογές και πρωτοβουλίες, ώστε μέσω της προώθησης του θεματικού τουρισμού να ενισχύσουμε το brandname “Αττική” και να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμμετοχή μας στην έκθεση “TUTTO FOOD 2021”».

Στο παράρτημα που ακολουθεί αναγράφονται οι έντεκα εκθέτες-επιχειρήσεις και η δραστηριότητά τους, που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας, δεδομένου ότι ικανοποιούσαν τα κριτήρια που έθεσε η υπ’ αριθμ. 85/2021 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Α/Α ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ /ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ/ΠΡΟΪΟΝΤΑ
1 ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΙΚ. ΚΑΚΙΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Τυροκομικά.
2 ELVIDA FOODS SA.                  Βιομηχανία παραγωγής γύρου και κρεατοσκευασμάτων.
3 HELLAS QUALITY FOODS.  Eπεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία προϊόντων φρέσκου σκόρδου.
4 FRATE LEONE.                         Ροφήματα σοκολάτας.
5 E-LA-WON.                                   Παραγωγή, τυποποίηση ελαιολάδου, μελιού και λοιπών αγροτικών προϊόντων.
6 ERTHA IKE. Επεξεργασία και Εμπόριο Αφεψημάτων Βοτάνων.
7 TSANOS BAKERY.

Παραγωγή αρτοπαρασκευασμάτων: κριτσίνια, παξιμάδια, biscotti, κουλούρια χωρίς ζάχαρη, παραδοσιακά κουλούρια, κέικ.
8 EC STEVIA A.E.                        Παραγωγή κ΄ Εμπόριο Ειδών Υγιεινής Διατροφής (προϊόντα στέβιας, ποτά κάνναβης και στέβιας).
9 D.S.AM. A.E.                                   Κανταΐφι, μπακλαβάς, κουραμπιές, σιροπιαστά, κ.ά.
10 RAKS ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε.

Παραγωγή προϊόντων από χαρούπι: αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, μαρμελάδες, μπάρες, αλείμματα.
11 VIOTYR.                             Γαλακτοκομικά Προϊόντα .

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet