Με ειδικό ωράριο λειτουργίας πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη
Επιχειρήσεις-Αγορά

Με ειδικό ωράριο λειτουργίας πρέπει να λειτουργούν τα καταστήματα σε Πλάκα, Μοναστηράκι και Ακρόπολη

«Εδώ και πενήντα χρόνια στην περιοχή της Πλάκας, του Μοναστηρακίου και της Ακρόπολης, τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούσαν όλες τις Κυριακές και με διευρυμένο ωράριο στο βραδινό κλείσιμο υπό τη σκέπη του σήματος του ΕΟΤ ως τουριστικά καταστήματα. Το καθεστώς όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να δοθεί συγκεκριμένη και μόνιμη λύση θεσμοθετημένη».

Τα παραπάνω σημειώθηκαν στο πλαίσιο διαβούλευσης που έλαβε χώρα στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργου Δημόπουλου, με τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων και των φορέων που εκπροσωπούν τους εμπόρους της Αθήνας.

Όπως επισημάνθηκε «είναι γεγονός ότι η αγορά της Πλάκας αλλά και το Μοναστηράκι και η περιοχή της Ακρόπολης είναι στην πραγματικότητα η Παλιά Πόλη της Αθήνας και όπως σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έτσι και εδώ θα έπρεπε να παίζει ουσιαστικά καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και να είναι οριοθετημένη θεσμικά ως η αμιγώς τουριστική περιοχή της πρωτεύουσας».

Όπως τόνισε ο κύριος Δημόπουλος «η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να λειτουργεί με ειδικό ωράριο καταστημάτων θεσμοθετημένο από τον αρμόδιο φορέα που είναι η αντιπεριφέρεια Κεντρικού Τομέα της Αθήνας σύμφωνα και με τον νόμο. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και εμείς για να λυθεί επιτέλους αυτό το χρόνιο πρόβλημα».

Η αντιπεριφέρεια Κεντρικού Τομέα Αθηνών επισημαίνει ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται αποκλειστικά πολύ μικρές και μικρές ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο πάρα πολλά χρόνια και απασχολούν ως προσωπικό μόνιμους υπαλλήλους και συνεργάτες και προσλαμβάνουν κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου έκτακτο προσωπικό μόνο αν κριθεί απολύτως αναγκαίο.

Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι έμποροι, από την πλευρά τους έχουν γίνει πολλές φορές αιτήματα για τη επίλυση αυτής της κατάστασης προς την Περιφέρεια, «αλλά έως τώρα δεν είχε υπάρξει ανταπόκριση στον καθορισμό ειδικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στην περιοχή της Πλάκας και στην τεκμηρίωση της απόφασης αυτής βάσει λογικών επιχειρημάτων».

Στην συνάντηση έδωσαν το «παρών» η γενική διευθύντρια Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, Αργυρώ Παρασκευοπούλου, ο διευθυντής Ανάπτυξης του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Στρατιδάκης, ο επιχειρησιακός προϊστάμενος του Δήμου Αθηναίων Πουλίκος Δικαιάκος, ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νίκος Κουγιουμτσής, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος, Θεόδωρος Βλάρας και από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ο διευθυντής Σωτήρης Αντωνίου και το μέλος Γιάννης Μιχαλόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet