Νίκος Χαρδαλιάς: Στρατηγική επιλογή μας την επόμενη πενταετία η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων
Επιχειρήσεις-Αγορά

Νίκος Χαρδαλιάς: Στρατηγική επιλογή μας την επόμενη πενταετία η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων

 «Για την Περιφέρεια Αττικής καθίσταται στρατηγική επιλογή η στήριξη των καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων, καθώς με αυτό τον τρόπο απαντάμε στη διττή πρόκληση της εποχής μας: τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας και την ανακοπή του κυρίαρχου κύματος μετανάστευσης των νέων μας» δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας «Collision Tech Conference 2024», που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Τορόντο, την οικονομική πρωτεύουσα του Καναδά.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην έκθεση με δικό της περίπτερο, μαζί με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την προβολή των start-ups επιχειρήσεων. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με δεκάδες εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων που είτε σχεδιάζουν να επενδύσουν το προσεχές διάστημα στην Ελλάδα, είτε προέρχονται από τη χώρα μας.

Στο Τορόντο, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς είχε επίσης την ευκαιρία να αναδείξει, σε ξεχωριστές θεματικές συναντήσεις με σημαντικούς tour operators και διεθνή media shops, το μοναδικό πολιτιστικό και τουριστικό αποτύπωμα της Αττικής, που αποτελεί άλλωστε και το βασικό συγκριτικό της πλεονέκτημα για το οποίο την επισκέπτονται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες απ’ όλον τον κόσμο.

Επίσης, συναντήθηκε και με τη δήμαρχο του Τορόντο Olivia Chow, όπου αναζητήθηκαν κοινά πεδία δράσης και συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς μεταξύ του Μητροπολιτικού Τορόντο και της Μητροπολιτικής Αττικής. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Αττικής προσκάλεσε την κα Chow να επισκεφθεί την Αθήνα, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του έτους.

Η αναλυτική ανακοίνωση για την έκθεση «Collision Tech Conference 2024»:  

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet