Να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου ζήτησαν οι έμποροι της Αθήνας από τον περιφερειάρχη
Επιχειρήσεις-Αγορά

Να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου ζήτησαν οι έμποροι της Αθήνας από τον περιφερειάρχη

Οι τρόποι στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει κατακόρυφα εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο, Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου, Σ. Αντωνίου, ο ταμίας του Συλλόγου, Ν. Γιαννόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. Γ. Μιχαλόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τουριστικών Περιοχών της Αθήνας, Θ. Βλάρας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, είναι ασφυκτικό, επισημαίνοντας πως λόγω και της έλλειψης τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει στο ναδίρ.

«Απευθύνουν κραυγή αγωνίας και το κλίμα αβεβαιότητας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο» ανέφερε ο κ. Καφούνης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται κινήσεις στήριξης. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τον περιφερειάρχη να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους του παραδοσιακού τουριστικού κέντρου της Αθήνας, όπως είναι η Πλάκα και το Μοναστηράκι, να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και σχετική πρόβλεψη του νόμου.

Ο κ. Πατούλης, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και αφού υπογράμμισε τη βούλησή του να στηρίξει τους επιχειρηματίες, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, εντός του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου.

«Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις, εντός νομοθετικού πλαισίου, που αφ’ ενός θα συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση των εμπόρων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αφ’ ετέρου στην οικονομική επανεκκίνηση του παραδοσιακού-τουριστικού εμπορικού μας κέντρου», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Παράλληλα ανέφερε ότι η Περιφέρεια προγραμματίζει τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet