Ο Γ. Πατούλης στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Blue Prototype» για τη θαλάσσια οικονομία
Επιχειρήσεις-Αγορά

Ο Γ. Πατούλης στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Blue Prototype» για τη θαλάσσια οικονομία

Την πολιτική βούληση της Περιφέρειας Αττικής να επενδύσει στην ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, και τον πρόεδρο του ΕΛΚΕΘΕ, καθηγητή του ΕΜΠ Σπύρο Μαυράκο, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου ήταν η παρουσίαση της β’ φάσης της πρωτοβουλίας «Blue Prototype» που έλαβαν από κοινού η Περιφέρεια Αττικής, το ΤΕΕ και το ΕΛΚΕΘΕ. Πρόκειται για μία πιλοτική δράση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και υπό την Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία και δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης καινοτόμων ιδεών, ατομικών ή ομαδικών, ερευνητών, νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών, σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία.

Γ. Πατούλης: Στόχος είναι να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του brain drain

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Πατούλης διατύπωσε την πεποίθηση ότι το επιχειρείν αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε, στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να ενδυναμωθούν νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες, για να αποκτήσουν επιχειρηματική υπόσταση και να εξελιχθούν, έχοντας ως αγορά ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι δράσεις της β’ φάσης του προγράμματος εστιάζουν στη «γαλάζια οικονομία».

Οι διαγωνιζόμενοι που θα συμμετέχουν δωρεάν θα έχουν την ευκαιρία είτε ατομικά είτε μέσα από ομάδες πέντε ατόμων να επιταχύνουν την κατάρτιση νέων ιδεών σχετικών με τη θαλάσσια οικονομία, και να τις αναδείξουν εστιάζοντας σε θεματικές όπως η θαλάσσια υδατοκαλλιέργεια, ο παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός, οι θαλάσσιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η θαλάσσια βιοτεχνολογία και επιτήρηση.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι οι ομάδες που θα διακριθούν θα έχουν την αμέριστη στήριξη από την Περιφέρεια Αττικής η οποία θα συμβάλλει στην προβολή των ιδεών τους και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες «που συμβάλλουν στο να μείνουν και να δραστηριοποιούνται οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες στη χώρα μας και να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στο θλιβερό φαινόμενο του brain drain».

Σε τρεις φάσεις το πρόγραμμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία θα εκτυλιχθεί σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη θα επιλεγούν οι συμμετέχοντες και θα σχηματιστούν οι ομάδες, στη δεύτερη φάση οι ομάδες που θα προκριθούν θα συμμετάσχουν σε μια σειρά από σεμινάρια – εργαστήρια (workshops) σε θέματα στρατηγικών δημιουργίας αξίας στο πεδίο της θαλάσσιας οικονομίας, υποστηριζόμενοι από ειδικούς μέντορες και στην τρίτη φάση, τον Μάιο του 2020, έως δύο από τις ομάδες που θα διακριθούν με βάση τη βαθμολογία τους, θα συμμετάσχουν στη διεθνή δημόσια επίδειξη του προγράμματος MISTRAL.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet