Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η διαδικασία καταβολής ενισχύσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία
Επιχειρήσεις-Αγορά

Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η διαδικασία καταβολής ενισχύσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία

Η Περιφέρεια Αττικής, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτημάτων χρηματοδότησης από επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία της Covid-19 και την έγκριση 9.617 αιτημάτων εξ αυτών, προχωρά με γοργούς ρυθμούς τη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων στους δικαιούχους, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η μεταφορά πόρων από το ΠΕΠ Αττικής στον ενδιάμεσο φορέα (ΕΦΕΠΑΕ/ΕΛΑΝΕΤ), ο οποίος έχει την ευθύνη για τον έλεγχο των αιτημάτων εκταμίευσης των επιχειρήσεων και για τη διενέργεια των σχετικών πληρωμών.

Μέχρι σήμερα έχει αποδοθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση σε περισσότερες από 1.500 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, συνολικού ποσού άνω των 45 εκατ. ευρώ, τηρώντας αυστηρά τη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτημάτων εκταμίευσης.

Η διαδικασία, όπως ενημερώνει η Περιφέρεια, θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα πάντα με τον ρυθμό υποβολής αιτημάτων καταβολής από τους δικαιούχους και την πληρότητα των φακέλων τους.

Παράλληλα, η αρμόδια επιτροπή εξετάζει τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν από τις επιχειρήσεις που δεν έλαβαν χρηματοδότηση, με προοπτική να ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στην οικεία πρόσκληση.

Με βάση τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «προκύπτει ότι η πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και τα κριτήρια που επελέγησαν αποδείχθηκαν δίκαια και αντικειμενικά, καθώς στις πρώτες θέσεις περιλαμβάνονται κλάδοι που αντιμετώπισαν τα μεγαλύτερα προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

Με αφορμή την σχετική ολοκλήρωση της διαδικασίας ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε:

«Με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τη διαδικασία καταβολής των ενισχύσεων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την πληγείσα επιχειρηματικότητά και ταυτόχρονα σχεδιάζουμε νέα εργαλεία για τη μετά Covid εποχή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων), επλήγη σημαντικά, έχοντας απωλέσει σημαντικό μέρος των εσόδων του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια προετοιμάζει ένα νέο πακέτο στήριξης το προσεχές διάστημα, αξιοποιώντας πόρους τόσο του τρέχοντος, όσο και του νέου ΕΣΠΑ. H Περιφέρεια Αττικής είναι εδώ για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet