Σε Κορέα και Ιαπωνία συνεχίστηκαν οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση του Αττικού Οίνου
Επιχειρήσεις-Αγορά

Σε Κορέα και Ιαπωνία συνεχίστηκαν οι δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση του Αττικού Οίνου

Συνεχίζεται η καμπάνια εξωστρέφειας της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση του Αττικού Οίνου σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού. Το οργανωμένο πρόγραμμα «Προώθησης Οίνων Ποιότητας» της Περιφέρειας Αττικής έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Κορέα και Ηνωμένο Βασίλειο. Το σχετικό πρόγραμμα πραγματοποιείται με βάση τις σχετικές κατευθύνσεις του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Στο πλαίσιο της δράσης τα στελέχη της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των οινοπαραγωγών «συστήνουν» τους οίνους της Αττικής γης σε ειδικές εκδηλώσεις, στις οποίες γίνεται αναφορά και στην Προστατευμένη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ).

Στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων απευθύνει χαιρετισμό – μήνυμα και ο περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των παραγωγών Οίνου. Κατά την προηγούμενη περίοδο Μαρτίου και Απριλίου η καμπάνια προώθησης των ποιοτικών ΠΓΕ Οίνων της Αττικής υλοποιήθηκε σε Κορέα και Ιαπωνία.

Οι σχετικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 100% συγχρηματοδοτούμενου (70% κοινοτικοί και 30% εθνικοί πόροι) προγράμματος. Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος ο κ. Πατούλης τονίζει: «Η στήριξη των παραγωγών αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησής μας, καθώς για την Περιφέρεια Αττικής ο αγροδιατροφικός τομέας είναι κομβικός πυλώνας της περιφερειακής οικονομίας, που δημιουργεί νέες επαγγελματικές και επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ παράλληλα δίνει προστιθέμενη αξία στον γαστρονομικό και οινικό τουρισμό, αυτό το αναπόσπαστο κομμάτι του ισχυρού brand name της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειάς της, προωθεί, προστατεύει και μεριμνεί για την ανάδειξη των προϊόντων της Αττικής Γης σε ολόκληρη την υφήλιο και δίνει έμφαση ακριβώς σε αυτό: σε δράσεις και πρωτοβουλίες που φέρνουν στο προσκήνιο τις αγροδιατροφικές επιχειρήσεις και μάλιστα την προβολή και προώθηση του Αττικού αμπελώνα. Σημαντικός άξονας της δράσης της Περιφέρειας είναι η συνδρομή προς τις τοπικές αγροδιατροφικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη και προώθηση των εξαγωγών».

Η αναλυτική ανακοίνωση για την προώθηση του Αττικού Οίνου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet