Τη χρηματοδότηση της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής συζήτησε ο περιφερειάρχης με εκπροσώπους του κλάδου
Επιχειρήσεις-Αγορά

Τη χρηματοδότηση της ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής συζήτησε ο περιφερειάρχης με εκπροσώπους του κλάδου

Η δυνατότητα χρηματοδότησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντο και τον αντιπρόεδρο Στ. Καλογερόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ειδικότερα, κατά τη συζήτηση, εξετάστηκε η προοπτική ένταξης του ΦΣΑ στο νέο πρόγραμμα του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, κατά τα πρότυπα παρόμοιας δράσης προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ που υλοποιήθηκε για τους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΠΕΠ Αττικής.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η ωρίμανση προτάσεων για τη χρηματοδότηση δράσεων που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνουν:

  • Την ψηφιοποίηση των αρχείων και του μητρώου του Συλλόγου, καθώς και την επικαιροποίηση των εγγεγραμμένων μελών.
  • Τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών και εξ΄ αποστάσεως υπηρεσιών (ηλεκτρονική διεκπεραίωση λειτουργιών, έκδοση άδειας λειτουργίας ιατρείων κ.λπ.).
  • Την αναβάθμιση των μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, για τη μετάδοση χρηστικών πληροφοριών τόσο μεταξύ των μελών όσο και των πολιτών.
  • Την ενίσχυση και αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών μέσω της δημιουργίας δικτύου μηχανοργάνωσης και ηλεκτρονικής διασύνδεσης του συλλόγου με ένα ευρύτερο δίκτυο κοινωνικών ιατρείων και φαρμακείων.

Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των ηλεκτρονικών και ψηφιακών μέσων του ΦΣΑ προκειμένου, όπως είπε, να διευκολυνθεί η άμεση και αξιόπιστη επιστημονική ενημέρωση των μελών, αλλά και των πολιτών, ενώ παράλληλα υπογράμμισε και τη σημαντική συμβολή του κλάδου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μέσα από την ενημέρωση και τις υπηρεσίες που παρείχαν στους πολίτες.

«Η εικόνα της Αττικής αλλάζει και μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών των φορέων που λειτουργούν προς όφελος των πολιτών της Αττικής. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών αποτελεί έναν βασικό πυλώνα κοινωνικού έργου, ο οποίος αποτέλεσε και κρίσιμο κρίκο στον σχεδιασμό της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Με τον πρόεδρο κ. Κ. Λουράντο, εξετάσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Συλλόγου μέσα από το ΠΕΠ Αττικής, ώστε να μπορέσουμε να εκσυγχρονίσουμε ψηφιακά τις υπηρεσίες του τόσο προς όφελος των μελών του, όσο βεβαίως και προς όφελος των πολιτών. Είμαστε εδώ, κοντά στις ανάγκες του κλάδου, που αποτελεί έναν σταθερό κρίκο στην αλυσίδα των ευρύτερων υπηρεσιών Υγείας της χώρας μας και καθημερινό παραστάτη στις ανάγκες των πολιτών μας», επισήμανε ο κ. Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά τους οι κύριοι Λουράντος και Καλογερόπουλος ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία να διερευνηθούν οι τρόποι χρηματοδότησης αυτής της δράσης, η οποία, όπως τόνισαν, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για την εύρυθμη λειτουργία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη νέα ψηφιακή εποχή και στις σύγχρονες απαιτήσεις που καλείται να διαχειριστεί ο κλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet