Υπεγράφη η χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα
Επιχειρήσεις-Αγορά

Υπεγράφη η χρηματοδότηση ύψους 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε σήμερα (2/3) την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 8 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσία των προέδρων των Επιμελητηρίων της Αττικής.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, με άξονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο και έχει ως δικαιούχους τα 6 επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής. 

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Ι. Βουτσινάς, ο γ. γραμματέας του ΕΕΑ, Δ. Γαβαλάκης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών Ν. Βασιλείου, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Αττικής, Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Τα ποσά που θα λάβουν τα 6 Επιμελητήρια ως δικαιούχοι

Ειδικότερα πρόκειται για 6 αποφάσεις χρηματοδότησης (μία για κάθε Επιμελητήριο) προκειμένου τα Επιμελητήρια να προχωρήσουν στην κατάρτιση των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις-μέλη τους.

Η χρηματοδότηση των 8 εκατ. ευρώ επιμερίζεται στα 6 Επιμελητήρια ως εξής:

  • 2 εκατ. ευρώ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • 2 εκατ. ευρώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • 1 εκατ. ευρώ στο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
  • 1 εκατ. ευρώ στο  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς.
  • 1 εκατ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • 1 εκατ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο επιχειρηματικό τοπίο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και στις ανάγκες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, στη βάση της εγκεκριμένης στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής.

«Το επιχειρείν βιώνει ίσως τις κρισιμότερες στιγμές από ποτέ και είναι καθήκον μας να το στηρίξουμε προκειμένου να ορθοποδήσει κυρίως στη μετά-covid εποχή» τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε πως οι σημερινές υπογραφές, που δίνουν «το πράσινο φως» για την υλοποίηση της δράσης, είναι μόνο η αρχή μίας συστηματικής προσπάθειας για τη στήριξη και ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου της Αττικής.

«Με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας, διαθέτουμε ένα ικανό ποσό που θα καλύψει βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο» συνέχισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η σύμπραξη της Περιφέρειας με θεσμικούς φορείς του επιχειρείν εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. «Ενωμένοι και συντεταγμένα θα εργαστούμε για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης και ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε.

Κατά τη συζήτηση οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχρονική στήριξη του και του διαμήνυσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Στη συνέχεια και αφού περιέγραψαν τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν τους τζίρους τους να πέφτουν στο ναδίρ, υπογράμμισαν την ανάγκη να συντηρηθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας ιδιαίτερα στην μετά-covid εποχή, αλλά και να στηριχθεί η βιωσιμότητα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet