8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής
Επιχειρήσεις-Αγορά

8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής

Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, να διατεθεί το ποσό των 8 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω συγκεκριμένης δράσης του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, ήταν το αντικείμενο της συνάντησής του με τους προέδρους των έξι Επιμελητηρίων της Αττικής.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, με άξονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο και θα έχει ως δικαιούχους τα έξι επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο επιχειρηματικό τοπίο εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και στις ανάγκες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, στη βάση της εγκεκριμένης στρατηγικής «Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Αττικής.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Α. Μιχάλαρος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Ι. Βουτσινάς. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ Χ. Λαμπρόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

«Πρόθεση μας είναι, με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας, να διαθέσουμε ένα ικανό ποσό που θα καλύψει βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σε αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η σύμπραξη της Περιφέρειας με θεσμικούς φορείς του επιχειρείν εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. «Ενωμένοι και συντεταγμένα θα εργαστούμε για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης και ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό που κάνουμε σήμερα είναι η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε.

Κατά τη συζήτηση οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχρονική στήριξη του και του διαμήνυσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Στη συνέχεια, και αφού περιέγραψαν τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βλέπουν τους τζίρους τους να πέφτουν στο ναδίρ, κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο να επιτευχθεί ο βέλτιστος και δικαιότερος τρόπος απορρόφησης του ποσού των 8 εκατ. ευρώ προς όφελος των δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων επεσήμαναν την ανάγκη να εστιαστούν οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται σε τομείς που σχετίζονται με την «πράσινη» οικονομία και την ψηφιακή καινοτομία, να δοθεί έμφαση στην κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων αλλά και ανέργων, να ενισχυθεί ο τομέας της βιοτεχνίας και της εξειδίκευσης των εργαζομένων, να γίνουν επενδύσεις για τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων, αλλά και να ενισχυθεί ο τομέας του ιατρικού τουρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Πατούλης κάλεσε τους προέδρους των Επιμελητηρίων να καταθέσουν, μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιμελητηρίων Αττικής, ένα ενιαίο κείμενο προτάσεων το οποίο, όπως ανέφερε, θα ληφθεί υπόψιν και θα γίνουν οι ανάλογες προσαρμογές, στο τελικό σχέδιο πρόσκλησης που θα εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για τη συγκεκριμένη δράση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet