Άλλοι περίπου 4.000 μαθητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»
Κοινωνία

Άλλοι περίπου 4.000 μαθητές ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Σε συνολικά 3.938 μαθητές και μαθήτριες 17 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από 15 Δήμους της Αττικής συνεχίστηκε, και την εβδομάδα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City», που υλοποιούν η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, και οι Δήμοι της Αττικής, με στόχο την ενημέρωση, προώθηση και επιβράβευση της ανακύκλωσης.

Πιο συγκεκριμένα, για την εβδομάδα 13-17 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα εξής σχολεία:

2ο Δ.Σ. και 9ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, 1ο Δ.Σ. Καματερού, 10ο Δ.Σ. Ιλίου, Ειδικό Σχολείο Αιγάλεω, 2ο Δ.Σ. Αργυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Λαυρίου, 1ο Δ.Σ. Ν. Μάκρης,  Δ.Σ. Φυλής, 17ο Δ.Σ. Περιστερίου, 19ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας, Λεόντιος Σχολή Ν. Σμύρνης, 14ο και 9ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, ιδιωτικό ΔΕΛΑΣΑΛ Άλιμος, 10ο Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου και 2ο Δ.Σ. Γαλατσίου.

Επιπλέον, παρουσίαση του προγράμματος έγινε και στην ημερίδα για την ανάπλαση του πάρκου «Τρίτση»,  έπειτα από πρόσκληση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Για την ερχόμενη εβδομάδα 28/2 έως 5/3 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης θα συνεχιστεί με δράσεις σε σχολεία 17 Δήμων της Αττικής και συγκεκριμένα: Ασπρόπυργου, Κηφισιάς, Αχαρναί, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Φυλής, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, Ηρακλείου, Π. Φαλήρου, Μεγάρων, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Ιλίου, Πετρούπολης, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

Διαβάστε αναλυτικά για το πρόγραμμα

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικώς:

«Μέσα από το εμπνευσμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζουμε δυναμικά την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την αξία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας με πράξεις και συγκεκριμένα βήματα ότι η Αττική μας γυρίζει σελίδα στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της.

Ειδικά, με το στοχευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται στους μαθητές και τους μαθήτριες των σχολείων των Δήμων της Αττικής μας, βάζουμε σε πρώτο πλάνο τη νέα γενιά, η οποία ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό και συνείδηση για τη σημαντικότητα της ανακύκλωσης στην καθημερινότητά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet