Άμεση απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής στη Δύναμη Ζωής για τη μη αγορά μηχανημάτων απολύμανσης
Κοινωνία

Άμεση απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής στη Δύναμη Ζωής για τη μη αγορά μηχανημάτων απολύμανσης

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στη Δύναμη Ζωής σχετικά με τη μη αγορά μηχανημάτων απολύμανσης, για την οποία η παράταξη της αντιπολίτευσης θεωρεί την περιφερειακή αρχή «βαριά εκτεθειμένη».

Ειδικότερα, η Περιφέρεια αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, ακόμη και την περίοδο της πρόσφατης λόγω πανδημίας κρίσης, λαμβάνει αποφάσεις πολλές φορές κατεπείγοντος χαρακτήρα, πάντοτε όμως με απόλυτο σεβασμό στη λειτουργία των αρμόδιων Επιτροπών και υπηρεσιακών οργάνων της Περιφέρειας, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα.

Η διαδικασία προμήθειας από την Περιφέρεια Αττικής των απαραίτητων 500 μηχανημάτων απολύμανσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας , προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που εξέφρασε η ΠΕΔΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Covid-19, ήταν καταρχήν πολιτικά μια σωστή απόφαση.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, εξίσου σημαντικό ήταν να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη παράδοση των συγκεκριμένων μηχανημάτων, χωρίς όμως ποτέ η ανάγκη αυτή να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα, για να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η τήρηση των οποίων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ήταν λοιπόν προσωπική απόφαση του κ. Πατούλη κι όχι αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως ανακριβώς αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Δούρου, να ακυρωθεί η διαδικασία προμήθειας που νόμιμα είχε ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, όταν διαπιστώθηκε πως από τις τρείς εταιρείες που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία, μόνον η μία κατέθεσε νόμιμη προσφορά.

Ήταν μια απόφαση που υπηρετεί απόλυτα τις αρχές και αξίες που διακρίνουν τη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στο σύνολό της και ιδιαίτερα τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Η προμήθεια δεν ακυρώθηκε, απλά επαναλαμβάνεται η διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά και καμία αμφιβολία από τους καθ’ έξιν σκανδαλολόγους.

Αν λοιπόν κάποιος εκτίθεται από την ακύρωση της διαδικασίας, αυτή δεν είναι η διοίκηση Πατούλη που δεν έχει να κρύψει τίποτε ή να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.

Εκτεθειμένη είναι η παράταξη της κ. Δούρου και η ίδια προσωπικά, που καταγγέλλει μια διαδικασία που και η ίδια ακολουθούσε ως περιφερειάρχης σε έκτακτες καταστάσεις και περιστατικά.

Δυστυχώς, αυτή είναι η ηθική της αριστεράς που υπηρετεί η κ. Δούρου. Από τη μια καταγγέλλει υποκριτικά μια διοίκηση που εφαρμόζει απόλυτα τη νομιμότητα κι από την άλλη, γίνεται «ομοτράπεζη», φωτογραφίζεται στα social media και «σφιχταγκαλιάζεται» κομματικά με πολιτικά πρόσωπα, που κατηγορούνται πλέον επώνυμα ότι έστηναν διαγωνισμούς έργων και εκβίαζαν για να παραχωρηθούν σε «κόκκινους» επιχειρηματίες, τηλεοπτικές συχνότητες.

Αποτελεί πραγματικά παράδοξο να προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα διαφάνειας ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκει στους υποστηρικτές του White Porscha

Αιδώς κ. Δούρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet