Έργα αποκατάστασης και ανακατασκευής των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Ν. Ιωνίας στον Δήμο Ωρωπού
Κοινωνία

Έργα αποκατάστασης και ανακατασκευής των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Ν. Ιωνίας στον Δήμο Ωρωπού

Στον αγιασμό της έναρξης των έργων αποκατάστασης και ανακατασκευής των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, στην περιοχή Σφενδάλη του Δήμου Ωρωπού, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, παρέστη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία του μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, του μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, του δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Γ. Βούρου, του δημάρχου Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλου, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας.

Το έργο αφορά στην αποκατάσταση και επανάχρηση υφιστάμενων δομών κατασκήνωσης, οι εγκαταστάσεις της οποίας, βρίσκονται μέσα σε γήπεδο 21 στρεμμάτων και έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν περίπου 150 παιδιά.

Οι εργασίες έχουν στόχο να επαναφέρουν τις εγκαταστάσεις/κτήρια στην αρχική τους μορφή, να τα εκσυγχρονίσουν με, κατά το δυνατόν, ήπιες παρεμβάσεις και να τα ενοποιήσουν αισθητικά. Σε κάποια από αυτά θα απαιτηθεί αναδιαρρύθμιση των χώρων ώστε αυτοί να εναρμονίζονται πλήρως με τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας.

Τόσο ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όσο και ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ ευχαρίστησαν θερμά την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τη διαχρονική στήριξή του σε έργα με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ την Αρχιεπισκοπή και προσωπικά τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο καθώς και τον μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν προς όφελος των παιδιών αλλά και της  κοινωνίας γενικότερα.

Σήμερα εγκαινιάσαμε την έναρξη των έργων αυτής της πολύ σημαντικής δομής για τα παιδιά μας, στο οποίο η Περιφέρεια είχε τη χαρά να συμβάλλει ουσιαστικά με  χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κατασκηνώσεις που ανακατακευάζονται με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά  και με αισθητική, με στόχο όλα τα παιδιά της Αττικής μας να τις απολαμβάνουν κάθε καλοκαίρι. Με την Εκκλησία παραμένουμε γόνιμοι συνοδοιπόροι για έργα που στόχο έχουν να βελτιώνουν και να αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς».

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος τόνισε:

«Σήμερα τελέσαμε τον αγιασμό για τη δημιουργία ενός κατασκηνωτικού χώρου για τα παιδιά της Αττικής μας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και να τον ευχαριστήσω γιατί τέτοια έργα είναι εστίες προόδου σε κάθε περιοχή».

Ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, σημείωσε:

«Ξεκινάμε σήμερα με ιδιαίτερη χαρά τα έργα για την ολοκλήρωση της αποκατασκευής και ταυτόχρονα ανακαίνισης των παιδικών κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας, εδώ στον Ωρωπό, με τις ευχές του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου μας, του μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και τη συνδρομή και θερμή στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του κ. Πατούλη, ο οποίος είναι πάντα κοντά στην Εκκλησία με τα έργα που κάνει σε όλη την Αττική. Θέλω να του εκφράσω τις  θερμές μας ευχαριστίες για τη βοήθειά του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet