Έργα για την ασφαλή πρόσβαση και μετακίνηση στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Έργα για την ασφαλή πρόσβαση και μετακίνηση στις παιδικές κατασκηνώσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα από την Περιφέρεια Αττικής

Στην οδική αναβάθμιση των δρόμων που εξυπηρετούν τις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα Αττικής προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, με την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στις εγκαταστάσεις της.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής και σε συνεννόηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, προχώρησαν στην ασφαλτόστρωση 500 τ.μ. οδικού δικτύου στην περιοχή των παιδικών κατασκηνώσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση και μετακίνηση των εργαζομένων και των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στο έργο, επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας, ενώ για την συγκεκριμένη παρέμβαση τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Είναι δεδομένος ο σεβασμός στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου, αλλά και η σταθερή στήριξή μας στο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και σε όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν προς όφελος των παιδιών αλλά και της  κοινωνίας γενικότερα.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι σταθερός και γόνιμος παραστάτης και συνοδοιπόρος με την Εκκλησία για έργα που στόχο έχουν να βελτιώνουν και να υποστηρίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και κυρίως της νέας γενιάς. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση εξασφαλίζουμε την απρόσκοπτη και ομαλή πρόσβαση στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Αττικής, οι οποίες και φέτος προετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν τα παιδιά μας. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορούμε να συμβάλλουμε στην στήριξη των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας μας, όπως κάναμε και πρόσφατα με την  αποκατάσταση και ανακατασκευή των παιδικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μονής Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος στην περιοχή Σφενδάλη του Δήμου Ωρωπού, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής περίπου 4,1 εκατ. ευρώ».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet