Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτήρια σε Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα
Κοινωνία

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία και δημοτικά κτήρια σε Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε τις αποφάσεις ένταξης των Δήμων Βύρωνα και Ν. Φιλαδέλφειαs-Ν. Χαλκηδόνας, στο πρόγραμμα προμήθειας εξοπλισμού για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σχολείων και δημοτικών κτηρίων στους δύο παραπάνω Δήμους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020) και αφορά 54 Δήμους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση, στον Δήμο Βύρωνα θα πραγματοποιηθούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 1.266.000 ευρώ, στο 1ο Γενικό Λύκειο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34, στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά 34 και στο δημαρχείου Βύρωνα, επί της οδού Καραολή και Δημητρίου 36-44.

Κατά την υπογραφή της απόφασης, ο δήμαρχος Βύρωνα, Γ. Κατωπόδης, ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των δημοτικών κτηρίων είναι ένα στοίχημα  που πρέπει να κερδηθεί προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος.

Ανάλογη απόφαση για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων υπέγραψε ο κ. Πατούλης και για τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, παρουσία του δημάρχου, Γ. Βούρου.

Ειδικότερα, στον Δήμο προβλέπονται έργα βελτίωσης ενεργειακής αποδοτικότητας, συνολικού προϋπολογισμού 912.899 ευρώ στις εξής σχολικές μονάδες:

  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Τρυπιά 47, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί της οδού Εφέσου 1, 143 41, Ν. Φιλαδέλφεια)
  • 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ (επί των οδών Γράμμου και Ξενοπούλου, 143 42, Ν. Φιλαδέλφεια).

Ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας εξήρε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Περιφέρειας, υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα έργα συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και ωφελούν πολλαπλά το περιβάλλον.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο ως Αυτοδιοίκηση εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα προστατέψουν το περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και, σε συνεργασία με τους Δήμους, εργαζόμαστε για τον εκσυγχρονισμό όλων των δημοτικών κτηρίων. Συνεχίζουμε».

Στις συναντήσεις του περιφερειάρχη με τους δύο δημάρχους παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet