Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο και σε δημόσια κτήρια στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
Κοινωνία

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο δημαρχείο και σε δημόσια κτήρια στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, υπέγραψε την απόφαση για την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτήρια του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, παρουσία του δημάρχου, Γ. Κωνσταντάτου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την  Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4.

Η πρόσκληση, που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκατ. ευρώ. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης έχουν συνολικό κόστος 728.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 490.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΕΠ Αττικής και τα 238.000, με συμμετοχή του Δήμου.

Ειδικότερα θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις στα εξής κτήρια:

Δημαρχείο (Κύπρου 68, Αργυρούπολη):

  • Αναβάθμιση κτηριακού κελύφους.
  • Εγκατάσταση κεντρικού κλιματιστικού συστήματος.
  • Αναβάθμιση ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού:

  • Αναβάθμιση κτηριακού κελύφους.
  • Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών προβλέπεται μείωση της ετήσιας εκπομπής CO2 κατά 89tn/yr.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Πιστεύουμε στην ανάγκη ενίσχυσης της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης και σε αυτό το πλαίσιο, ως Αυτοδιοίκηση, εστιάζουμε σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών και θα ενισχύσουν το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών.

»Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκά προγράμματα και, σε συνεργασία με τους δήμους, δρομολογούμε παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, υπογραμμίζοντας τα οφέλη για τον Δήμο από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet