Έτοιμος ο ξενώνας στέγασης συγγενών περιθαλπομένων στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»
Κοινωνία

Έτοιμος ο ξενώνας στέγασης συγγενών περιθαλπομένων στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέδωσε σήμερα (1/4) στον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών (ΓΝΝΘΑ) «Η ΣΩΤΗΡΙΑ», Σ. Μητσιάδη, το ανακαινισμένο Κυριαζίδειο Κτήριο, το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη στέγαση μονάδας στήριξης συγγενών περιθαλπομένων, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα οικοδομήματα των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου το οποίο κτίστηκε το 1903. Η ανακίνησή του κτηρίου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και ήταν συνολικού προϋπολογισμού 225.806,45 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αποδεχόμενος το αίτημα του διοικητή του Νοσοκομείου, δεσμεύθηκε να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και η εξασφάλιση του αναγκαίου υλικοτεχνικού εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κ.ά.) του κτηρίου.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν, κατά την επίσκεψή του, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Α.  Καλογερόπουλος. Εκτός από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σ. Μητσιάδη, παρούσα ήταν η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Μ. Γκάκα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία, Π. Γαρζώνης, ο διευθυντής του Φαρμακείου, Ξ. Θιακός κ.ά. 

Αμέσως μετά την παράδοση και παραλαβή του κτηρίου, ο περιφερειάρχης Αττικής προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία της χώρας αποκτά με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής  ένα έργο πνοής το οποίο αφορά στην φιλοξενία συγγενών των ασθενών.

»Όπως μας διαβεβαίωσε και ο διοικητής του Νοσοκομείου, μετά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα τεθούν προς χρήσης.

»Η Περιφέρεια Αττικής, σε πλήρη συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο αυτό. Σε λίγες μέρες θα συμβάλουμε και στην επίπλωση του ξενώνα.

»Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είμαστε κοντά στα νοσηλευτικά μας ιδρύματα τα οποία παράγουν ένα εξαιρετικό έργο. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τους αποτελούν την ελπίδα για το αύριο και το σήμερα για τις υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας.

»Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μου που φρόντισαν με κάθε δυνατό τρόπο να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, τον ανάδοχο και συνολικά όσους συνέβαλαν, με κάθε τρόπο, για να προκύψει αυτό το τελικό αποτέλεσμα. 

»Θέλω να εξάρω την προσπάθεια που έκαναν και να συγχαρώ για την ιδέα τους τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Περιθαλπομένων του Νοσοκομείου Σωτηρία. Τέτοιου είδους προτάσεις συμβάλλουν στην έμπρακτη στήριξη των ασθενών και των συγγενών τους».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσιάδης ανέφερε:

«Είναι ένα έργο πνοής, που αφορά στη φιλοξενία των συγγενών των ασθενών, μετά από μεγάλο διάστημα.

»Με τη μεγάλη βοήθεια της Περιφέρειας ολοκληρώθηκε το έργο αυτό. Θεωρούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι αμέσως μετά τον κορωνοϊό να φιλοξενήσουμε συγγενείς ασθενών.

»Το συγκεκριμένο κτήριο έρχεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα. Όπως γνωρίζεται εδώ έχουμε ογκολογικά κέντρα, στα οποία πραγματοποιούνται  θεραπείες, που απαιτούν να μένουν για μεγάλο διάστημα οι ασθενείς και οι συγγενείς. Υπήρχε ένα “αιώνιο” πρόβλημα και αίτημα το οποίο ικανοποιείται. Πρόκειται για ένα κτήριο 1.350 τετραγωνικών μέτρων, πλήρως ανακαινισμένο, με όλα τα σύγχρονα συστήματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet