Αλέξης Γρηγορόπουλος: Νύχτα σοβαρών επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία: Eurokinissi
Κοινωνία

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Νύχτα σοβαρών επεισοδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στιγματίστηκε για ακόμα μια χρονιά από σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της, κατά τα άλλα, μεγάλης σε συμμετοχή κόσμου διαδήλωση.

Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για συμμετοχή 7.000 ανθρώπων, ενώ οι διοργανωτές έκαναν λόγο για περισσότερους από 11.000 ανθρώπους. Μετά το τέλος της πορείας, οι γνωστοί – άγνωστοι, με κουκούλες, κατευθύνθηκαν στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια, έβαλαν φωτιές σε κάδους και πέταξαν βόμβες μολότοφ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με ρίψη δακρυγόνων, κρότων λάμψης, αλλά και προσαγωγές.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι έγιναν 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα, μετά τα επεισόδια της Τρίτης.

exarheia
Εξάρχεια | Eurokinissi

Στα Εξάρχεια κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε κάδους επί της οδού Ακαδημίας. Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στις οδούς Εμ. Μπενάκη και Ζωοδόχου Πηγής αλλά και στην Ομόνοια, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στην Ακαδημίας, προσπαθώντας να διαλύσει τους γνωστούς – αγνώστους. 

Ενας τραυματίας αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του τουρκικού προξενείου και στην οδό Ολυμπιάδος, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία. Έξω από το τουρκικό προξενείο της πόλης κάδοι τυλίχθηκαν στις φλόγες, δεκάδες μολότοφ δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους, χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτά επιτεύχθηκαν παρά το γεγονός ότι μερίδα διαδηλωτών επιτέθηκε με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη και 19 προσαγωγές από Αθήνα».

exarheia

Η στιγμή που αστυνομικοί πηδάνε φωτιές στα Εξάρχεια

Η νύχτα έγινε μέρα στα Εξάρχεια από τις μολότοφ και τις φωτιές σε κάδους. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική για πολλή ώρα. Βίντεο του Reader δείχνει αστυνομικούς να πηδούν πάνω από φωτιές σε δρόμο των Εξαρχείων, ενώ προσπαθούν να κυνηγήσουν διαδηλωτές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet