Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ξεκίνησε η πορεία, κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Έξι προσαγωγές
Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Κοινωνία

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Ξεκίνησε η πορεία, κλειστό το κέντρο της Αθήνας – Έξι προσαγωγές

Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστό, ενώ σημειώθηκαν προσαγωγές και μικροεντάσεις.

Στα Προπύλαια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έριξαν κάτω μοτοσυκλέτα αστυνομικού έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Επίσης, ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στη Θεσσαλονίκη, όπου νωρίτερα ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ.

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας – Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει δρακόντεια μέτρα: Τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι (4.200) αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία, βρίσκονται επί ποδός. Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί έξι προσαγωγές.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσομοιάζει με την προ Covid εποχή, με το πρώτο «crash test» να γίνεται και να φέρνει ικανοποίηση στα στελέχη της Κατεχάκη, στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις, εάν κριθεί αναγκαίο.

Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την ΥΜΕΤ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Ήδη έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της αστυνομίας με στόχο να αποφευχθεί η χρήση κτηρίων ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet