Αναστολή λειτουργίας και σε άλλα καταστήματα – επιχειρήσεις ζητά ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Αναστολή λειτουργίας και σε άλλα καταστήματα – επιχειρήσεις ζητά ο Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ζητά την εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων και συνιστά την επέκτασή τους και σε άλλες κατηγορίες επιχειρήσεων, με βασικό στόχο την ελαχιστοποίηση των μετακινήσεων των πολιτών.

Μεταξύ άλλων, προτείνει να προχωρήσουν σε αναστολή λειτουργίας και τα υπόλοιπα καταστήματα, (ρουχισμού, οπτικών ειδών κ.ά.) και οι ελεύθεροι επαγγελματίες να ασκούν τις δραστηριότητές τους είτε με τη χρήση της τεχνολογίας, είτε μετά από συγκεκριμένα ραντεβού.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι οι παραπάνω κατηγορίες θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε κάθε περίπτωση στον κατάλογο των επιχειρήσεων του υπουργείου Οικονομικών που έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητά τους.

Επιπλέον, τονίζει ότι είναι αναγκαίο να μπουν συγκεκριμένοι κανόνες ως προς τη λειτουργία καταστημάτων, ενώ αν κριθεί αναγκαίο να θεσπιστούν ακόμα και πλαφόν στη δυνατότητα προμήθειας συγκεκριμένων αγαθών και προϊόντων.  Μάλιστα, ειδικά για τα διαγνωστικά κέντρα αναφέρει ότι απαιτείται η επίσκεψη σε αυτά να γίνεται αφού πρώτα έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

Χρήση γαντιών μιας χρήσεως 

Ο περιφερειάρχης επισημαίνει, επίσης, ότι οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων και γενικά όλων των καταστημάτων χρειάζεται να κάνουν χρήση γαντιών μιας χρήσεως, τα οποία ανά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να τα αλλάζουν και να τα αποθέτουν σε ειδικούς κλειστούς κάδους.

Το ίδιο οφείλουν να πράττουν και όλοι οι πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι έρχονται σε επαφή με μεταλλικές επιφάνειες που μπορεί να έχουν μολυνθεί.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πατούλης επισημαίνει:  

«Όπως καταδεικνύεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, η αποφυγή συγχρωτισμού αποτελεί μονόδρομο. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη και για τις υπόλοιπες κατηγορίες καταστημάτων που είναι σε λειτουργία. Εκτός από τους πολίτες και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες – εργαζόμενοι μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων. 

»Η μετακίνηση των πολιτών χρειάζεται να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Αντίστοιχα απαιτείται να υπάρξουν ειδικοί κανόνες στον τρόπο λειτουργίας διαγνωστικών κέντρων ακόμα και στην προμήθεια αγαθών. Ειδικά για τα διαγνωστικά κέντρα απαιτείται να υπάρξει ειδική πρόβλεψη προκειμένου η επίσκεψη σε αυτά να γίνεται αφού πρώτα έχει προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.

»Καθημερινά γίνομαι δέκτης καταγγελιών που αφορούν συμπολίτες μας οι οποίοι, σε κατάσταση πανικού, αγοράζουν δεκάδες τεμάχια συγκεκριμένων ειδών, με συνέπεια άλλοι συμπολίτες μας να τα στερούνται εντελώς. Στο πλαίσιο αυτό, αν κριθεί αναγκαίο, χρειάζεται  να θεσπιστούν συγκεκριμένα όρια αγοράς προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία. Δεν μπορεί κάποιος να αγοράζει 20 μπουκάλια οινόπνευμα ή αντισηπτικό και κάποιος άλλος να μην μπορεί να αγοράσει ούτε ένα. Επιπλέον, είναι αναγκαίο πωλητές, αλλά και επιβάτες Μέσων Μεταφοράς, να κάνουν χρήση γαντιών. 

»Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε αυξημένα μέτρα και να σεβόμαστε τους κανόνες που έχουν τεθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet