«Ανεβάζει ταχύτητες» η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του πάρκου «Τρίτση»
Κοινωνία

«Ανεβάζει ταχύτητες» η Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του πάρκου «Τρίτση»

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταχύτερη και βέλτιστη αξιοποίηση των κονδυλίων ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του πάρκου «Τρίτση» βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο.

Κατά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα 27/4 στα γραφεία της Περιφέρειας ο κ. Πατούλης εξήρε την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και προσωπικά του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες διοίκησης του πάρκου «Τρίτση» στην Περιφέρεια, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι πολύ σημαντικό που αυτή η πρωτοβουλία συνοδεύτηκε και από την απόφαση να δοθούν κονδύλια ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση και ανάπλαση του πάρκου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο και ταχύτερο τρόπο τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου, όπως αναφέρει, να μεταμορφωθεί το πάρκο σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα, ενώ πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια ήδη έχει προϋπολογίσει 1 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

»Βούλησή μας είναι να διώξουμε επιτέλους την εικόνα υποβάθμισης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο πάρκο και, σε συνεργασία με αξιόλογους πανεπιστημιακούς, τους δημάρχους των όμορων Δήμων αλλά και με τοπικούς φορείς, να του δώσουμε ελκυστική όψη για όλους τους πολίτες», τόνισε.

Ο κ. Πατούλης ανέπτυξε στον κ. Σταθόπουλο το όραμα της Περιφέρειας, να μετατραπεί το πάρκο Τρίτση σε «πάρκο των Εθνών το οποίο θα είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές», ενώ σημείωσε ότι «θα συνεργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του αντιπρύτανη και προέδρου του Φορέα του πάρκου κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών».

Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής και τόνισε ότι από την πλευρά του το Πράσινο Ταμείο θα συνδράμει για την ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συζήτησης ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον. Θα κινηθούμε με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς χρονοτριβές και με διάθεση σύνθεσης και ενότητας, και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet