Από σήμερα 28 Νοεμβρίου 2025 και έως τις 7 Ιανουαρίου 2026 το Protergia Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας Αττικής ανοίγει τις πύλες του στο κοινό, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο Πεδίον του Άρεως. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με καθημερινή λειτουργία, από τις 16:30 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00.
Ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι πρόκειται για μία «στιγμή χαράς για όλους τους πολίτες και επισκέπτες του Λεκανοπεδίου», με φωτεινές διαδρομές, θεματικές γωνιές, παιχνίδια και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Το Χωριό περιλαμβάνει επίσης μουσικό stage με ζωντανές εμφανίσεις γνωστών καλλιτεχνών, ενώ την αλλαγή του χρόνου θα γιορτάσουν με συναυλία η Ελένη Φουρέιρα, ο Zaf και ο DJ Bobito.
Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, το Χωριό διαθέτει παγοδρόμιο, σαράντα ξύλινα σπιτάκια με χειροποίητα δώρα και χριστουγεννιάτικα είδη, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει επίσης νέα χριστουγεννιάτικη δράση της Περιφέρειας Αττικής στο πάρκο «Τρίτση», με το μήνυμα «Δυτικά φωτίζουν οι γιορτές αλλιώς».
Η αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής και οι εκδηλώσεις:

