«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»: Άλλα πρέπει κι άλλα πράττει η Περιφέρεια Αττικής στην κρίση της πανδημίας
Κοινωνία

«Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»: Άλλα πρέπει κι άλλα πράττει η Περιφέρεια Αττικής στην κρίση της πανδημίας

Η περιφερειακή παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» καυτηριάζει με ανακοίνωσή της, τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση του νέου κορωνοϊού, η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η παράταξη, τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα έχει μπει στη δίνη μιας πρωτοφανούς έκτασης υγειονομικής κρίσης, από την οποία κινδυνεύει το σύνολο της κοινωνίας και κυρίως οι ευπαθείς ομάδες, η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει «να τυρβάζει περί άλλων και με κάθε τρόπο φροντίζει για την προώθηση και ενίσχυση των ιδιωτών σε όλους τους τομείς».

Επιπροσθέτως η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» αναφέρει ότι «οι κάτοικοι της συγκεκριμένης Περιφέρειας βρίσκονται στο κέντρο αυτής της κρίσης. Όχι μόνο γιατί η διασπορά του ιού στην Αττική των 4 εκατ. κατοίκων, με τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές και το επιβαρυμένο περιβάλλον, αποτελεί ήδη μεγάλο πρόβλημα. Όχι μόνο γιατί από την κυβέρνηση έχουν αφεθεί στην τύχη τους τα νοσοκομεία, η πρωτοβάθμια περίθαλψη, οι άστεγοι, οι μετανάστες, τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, οι Ρομά και κάθε ευάλωτη ομάδα -και αντ’ αυτού το κέντρο της κυβερνητικής προσοχής είναι οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα πρόστιμα- αλλά γιατί, επιπλέον στην Αττική των 4 εκατ. κατοίκων είναι που υπάρχει η μεγαλύτερη ανάγκη οικονομικής στήριξης ανέργων, εργαζόμενων με μαύρα ή μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών, εργαζόμενων άτυπων, οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια για τα επιδόματα – ψίχουλα της κυβέρνησης. Στην Αττική των 4 εκατ. είναι που υπάρχουν οι μεγαλύτερες ανάγκες από οικογένειες οι οποίες μένουν σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιο, ακόμη και χωρίς φαγητό!».

Τι, κατά την περιφερειακή παράταξη, θα έπρεπε να πράξει η Περιφέρεια Αττικής εν μέσω της υπάρχουσας υγειονομικής κρίσης μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιό της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet