Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Σημαντική νίκη των κατοίκων η απόφαση ΣτΕ για Πειραϊκή
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή: Σημαντική νίκη των κατοίκων η απόφαση ΣτΕ για Πειραϊκή

Η περιφερειακή παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σημειώνει ότι «η έκδοση της προσωρινής διαταγής αναστολής εργασιών τόσο της βυθοκόρησης όσο και της απόρριψης των βυθοκορήσεων αποτελεί σημαντική επιτυχία των κατοίκων που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στο καταστροφικό έργο της ”Cosco” και συνολικά του “Masterplan”», προσθέτοντας ότι «η απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη 11 Ιουνίου ήρθε μετά την αίτηση αναστολής που κατέθεσαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά μαζί με 95 κάτοικους (που πολλοί από αυτούς συμμετέχουν σε συλλογικότητες του Πειραιά) στις 22/5/2020, ενώ είχε προηγηθεί στις 12/5 προσφυγή τους συνολικά ενάντια στο “Masterplan” και στο περιβαλλοντικό έγκλημα της “Cosco” για την επέκταση της νότιας προβλήτας».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι «η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι ο αγώνας των κατοίκων μπορεί να έχει αποτελέσματα και σίγουρα θα κριθεί από το δυνάμωμα των κινητοποιήσεων» για να συμπληρωθεί ότι «αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την πίεση τόσο σε πολιτικό όσο και σε δικαστικό επίπεδο».

Επιπροσθέτως, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή τονίζει ότι «ήδη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, οργανώνεται μεγάλο πειραϊκό συλλαλητήριο στις 25 Ιουνίου, στις 7μ.μ. στην πλατεία Κοραή και θα υπάρχει συνέχεια, ενόψει και της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στο ΣτΕ στον επόμενο μήνα», ενώ υπογραμμίζει ότι «η απόφαση αυτή είναι η πρώτη φορά που ζόρισε πραγματικά την “Cosco”, η οποία στην αρχή δοκίμασε να την αγνοήσει και να συνεχίσει τις εργασίες λειτουργώντας, όπως μέχρι τώρα ως κράτος εν κράτει, αποθρασυμμένη από την ασυδοσία που απολαμβάνει από κυβέρνηση και Περιφέρεια, να παραβιάζει κάθε είδους νομιμότητα και να χρηματοδοτείται παράλληλα».

Συνεχίζοντας, η περιφερειακή παράταξη αναφέρει:

«Βέβαια, όταν έγινε παρέμβαση στο Λιμεναρχείο και της γνωστοποίησαν ότι μπορεί να κινηθεί η διαδικασία αυτοφώρου κατάλαβε τις συνέπειες και αναγκάστηκε να “συμμαζευτεί”.

»Ωστόσο, το πιο αστείο μετά από αυτή την εξέλιξη ήταν ότι βγήκαν δύο από τους βασικούς υπευθύνους για την εκτέλεση του καταστροφικού αυτού έργου, οι Πατούλης και Δούρου, και έριζαν για τη συμβολή και δικαίωση τους για την επιτυχία της διακοπής του έργου της βυθοκόρησης!

»Χρειάζεται πράγματι πολύ θράσος και ξεδιαντροπιά για να βγαίνουν οι νυν και πρώην περιφερειάρχες να διεκδικούν πατρότητα και δάφνες για την αναστολή εκτέλεσης του έργου όταν μόλις στις 20 Μαΐου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου για το θέμα της έγκρισης της ΜΠΕ επιβεβαίωσαν τις τεράστιες ευθύνες τους με τη στάση τους.

»Μας αφήνουν πραγματικά άφωνους η έκταση της γελοιότητας και της μεταμόρφωσης. Και το πιο γελοίο είναι ότι κατηγορεί ο ένας τον άλλο για τη στάση του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet