Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ρέμα Χελιδονούς: Άλλο ένα ρέμα παραδίδεται στα τσιμέντα…
Κοινωνία

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ρέμα Χελιδονούς: Άλλο ένα ρέμα παραδίδεται στα τσιμέντα…

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, την Τετάρτη 10/3, υπερψηφίστηκε η ΜΠΕ για το έργο της Περιφέρειας στο ρέμα της Χελιδονούς με τις ψήφους των Πατούλη, Δούρου, Σγουρού και Τζήμερου, όπως αναφέρει η παράταξη Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όλοι μαζί επέμειναν :

  • Στην τσιμεντοποίηση και την καταστροφή της φυσικής κοίτης και του φυσικού περιβάλλοντος που επί χρόνια στηρίζουν όλες οι περιφερειακές αρχές και κυβερνήσεις με το υπ. Περιβάλλοντος (κατ’ όνομα).
  • Στη πολιτική παράδοσης και των τελευταίων χώρων φυσικού πλούτου στα εργολαβικά συμφέροντα και την κατασκευή εκτρωμάτων που αποφέρουν «δουλειές» και κέρδη ενώ διασφαλίζουν όλες τις προηγούμενες αυθαιρεσίες, όπως των παράνομων ιδιωτικών πάρκινγκ στην περίπτωση του ρέματος της Χελιδονούς, των αυθαιρεσιών της ΕΥΔΑΠ στο ρέμα και όλων των προηγούμενων κακοτεχνιών και «έργων» τα οποία είναι αυτά που φράζουν το ρέμα και δημιουργούν το πρόβλημα.
  • Στην αντιπεριβαλλοντική «διευθέτηση» του ρέματος με 400 μέτρα σαρζανέτια στις όχθες της κοίτης, 21 μέτρα τσιμέντο και 400 μέτρα εγκιβωτισμού, πρακτική που εγκαταλείπεται σε όλο τον κόσμο αφού μετατρέπει τα ρέματα σε σκεπαστό τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων.
  • Στο αυξημένο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος που συνεπάγονται αυτά τα έργα και την οριστική καταστροφή της χλωρίδας (κόψιμο πλατανιών που δεν τα αναφέρει καθόλου η ΜΠΕ, ευκαλύπτων και άλλων φυτών όπως και της πανίδας).

Συνεχίζοντας, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττικής σημειώνει:

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική προβάλαμε όλα τα παραπάνω με συγκεκριμένο τρόπο επισημαίνοντας ότι «οι λάθος προηγούμενες παρεμβάσεις (τσιμεντοποιήσεις, μπαζώματα κ.λπ.) δεν αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερες λάθος παρεμβάσεις και ακόμα περισσότερο τσιμέντο και περιβαλλοντική καταστροφή» και καλέσαμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απορρίψουν την αναχρονιστική αντιπεριβαλλοντική, αναποτελεσματική και καταστροφική ΜΠΕ για το ρέμα της Χελιδονούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet