Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ΣτΕ η Ρένα Δούρου
Κοινωνία

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ΣτΕ η Ρένα Δούρου

Η επικεφαλής της παράταξης Δύναμη Ζωής, τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στην τοποθέτησή της στην 40ή Ολομέλεια του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, σχετικά με τις νέες προτεραιότητες του Κογκρέσου για την περίοδο 2021-2026, αναφέρθηκε ειδικά στην δράση κατά της κλιματικής κρίσης, όπως ενημερώνει ο συνδυασμός.

Ειδικότερα, η κ. Δούρου σημείωσε τα εξής κατά την τοποθέτησή της:

«Η προτεραιότητα αυτή για τις τοπικές και περιφερειακές αρχές είναι ορθή αλλά ειδικά στη μετά-Covid περίοδο, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με εμβάθυνση της δημοκρατίας και ενίσχυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Πρόκειται για την αποφασιστική πρόκληση για το μέλλον των κοινωνιών μας».

Η ίδια, σχολιάζοντας την ανάγκη προστασίας των βασικών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, επεσήμανε ότι «η απόσυρση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης δεν είναι θέμα των γυναικών, είναι θέμα μη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος, η κ. Δούρου, στο πλαίσιο των εργασιών της 40ής Ολομέλειας του Κογκρέσου, εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τρεχουσών Υποθέσεων του Κογκρέσου. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet