Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα
Eurokinissi
Κοινωνία

Απεργία: Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα

Απεργία για σήμερα, 6 Απριλίου, κήρυξαν ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με τους συμμετέχοντες να διαμαρτύρονται για την ακρίβεια. Το κεντρικό σύνθημα στην πορεία είναι: «Όχι στην ακρίβεια, τη φτώχεια και τις ανισότητες» και εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς και ομοσπονδίες πραγματοποιούν πορεία στη Βουλή.

«Με κεντρικό σύνθημα, “ο μισθός δεν φτάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει”, η Συνομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ζητώντας ταυτόχρονα άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί: «Αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ξεπάγωμα της διετίας 2016-2017, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου-14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21), προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω της απεργίας

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Σταδίου.

Στην απεργία συμμετέχουν σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ), ενώ με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα. Όσον αφορά τα τρόλει, η διοίκηση της ΟΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη και η απεργία κρίθηκε παράνομη, ωστόσο οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να απεργήσουν.

Τα λεωφορεία από τις 09:00 και μέχρι τις 21:00 εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό.

Πηγή: Reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet