Απεργία: Τι ώρες θα λειτουργήσει σήμερα το Μετρό και το Τραμ – Τα τελευταία δρομολόγια
Φωτογραφία: ΣΤΑ.ΣΥ./βίντεο
Κοινωνία

Απεργία: Τι ώρες θα λειτουργήσει σήμερα το Μετρό και το Τραμ – Τα τελευταία δρομολόγια

Χειρόφρενο τραβούν σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -με εξαίρεση το Μετρό και το Τραμ που θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες- λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στον «χορό» των απεργιακών κινητοποιήσεων θα μπουν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παρά ταύτα, οι εργαζόμενοι στις τρεις γραμμές του μετρό -συμπεριλαμβανομένης και του Ηλεκτρικού- καθώς και στο τραμ θα «σπάσουν» για λίγες ώρες την κινητοποίηση, προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, μετακινήσεις δεν θα γίνουν ούτε με πλοία, μετά την απόφαση των εργαζομένων να απεργήσουν.

Τι ώρες θα λειτουργήσει το Μετρό και ο Ηλεκτρικός

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου θα κυκλοφορούν οι συρμοί του Μετρό Γραμμές 2 και 3 λόγω της συμμετοχής των σωματείων εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 και 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο», «Ομόνοια», «Μοναστηράκι» και «Ευαγγελισμός» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς-Κηφισιά» και το Τραμ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 και 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42.

Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00-16:00

Πώς θα λειτουργήσει το τραμ

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Καθόλου δρομολόγια σε λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω της 24ωρης απεργίας

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ είχαν ήδη εξαγγείλει ότι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, όπως αποφάσισε το Σωματείο Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στεκόμαστε τόσο στο πλευρό των εργαζομένων στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Απεργία σε τρένα και Προαστιακό

Μέχρι και σήμερα Τετάρτη (8/3) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα και ο Προαστιακός, έπειτα από τις αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον Σιδηρόδρομο (Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης με την Πανελλήνια Ένωση Σταθμαρχών ΟΣΕ).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) σήμερα Τετάρτη, η οποία θα έχει διάρκεια έως τις 24:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει: «Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…», απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

Χωρίς ταξί σήμερα

Οι οδηγοί ταξί θα δώσουν το «παρών» στις 12:30 στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη, όπως ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής.

Στάση εργασίας και στον ΟΑΣΘ

Συγκεντρώσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Μαρτίου και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει και ο ΟΑΣΘ, πραγματοποιώντας πεντάωρη στάση εργασίας.

Ως εκ τούτου, τα αστικά του ΟΑΣΘ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ σημειώνεται ότι στις στάσεις εργασίας δεν κυκλοφορεί ούτε το προσωπικό ασφαλείας. «Φτάνει πια, σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή», τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet