Απευθείας μετάδοση στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Περιφερειών ζητά ο ΣΥΠΑ
Κοινωνία

Απευθείας μετάδοση στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Περιφερειών ζητά ο ΣΥΠΑ

Με αφορμή τις μεθόδους, διά των οποίων, διεξάγονται οι συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Περιφερειών, λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ) σημειώνει ότι «θα έπρεπε, οι αρμόδιες αρχές και οι πρόεδροι των συμβουλίων, να έχουν φροντίσει να εξασφαλίζεται η δυνατότητα της απ’ ευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων μέσω διαδικτύου» και ζητά να αναλάβουν πρωτοβουλία οι ιθύνοντες.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής αναφέρουν, στη σχετική ανακοίνωση:

Λόγω της πανδημίας Covid-19, προβλέπεται με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις ότι οι συνεδριάσεις των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων διοίκησης των Περιφερειών διεξάγονται διά ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, είτε διά τηλεδιάσκεψης, ακόμα και διά περιφοράς!.

Προσπερνώντας τη «διά περιφοράς» μέθοδο, που δεν έχει κανένα στοιχείο συλλογικής συζήτησης, ζητάμε να ληφθούν μέτρα για την δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων, δεδομένου ότι οι συνεδριάσεις όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων είναι δημόσιες (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κ.λπ.), σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» (ν. 3852/10 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet