«Αποκαλυπτήρια» για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι
Κοινωνία

«Αποκαλυπτήρια» για τα κρασιά της Αττικής στο Παρίσι

Ένα ειδικό master class με τίτλο «Savatiano insights: a deep dive into Greece’s classic grape» διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής στο Παρίσι, με αφορμή τη διεθνή έκθεση International & French Travel Market (IFTM) «Top Resa 2024». Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, που αποτελούν δύο από τις βασικότερες ποικιλίες των αττικών αμπελώνων και συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής. Στην εκδήλωση, ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης -ένας από τους μόλις 400 στον κόσμο που κατέχουν αυτόν τον τίτλο- παρουσίασε σε 30 επαγγελματίες, sommeliers, δημοσιογράφους και αγοραστές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Σαββατιανού και της Ρετσίνας, που αποτελούν δύο από τις βασικότερες ποικιλίες των αττικών αμπελώνων και συνδέονται διαχρονικά με την ιστορία και την ταυτότητα της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, αφού εγκαινίασε το περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση για τους αμπελώνες της Περιφέρειας αναφέροντας πως «Αναδεικνύουμε το αττικό κρασί σε ένα κοινό που γνωρίζει και εκτιμά τον ποιοτικό οίνο. Η Περιφέρεια, είναι σταθερός αρωγός στις προσπάθειες των οινοπαραγωγών μας να προωθήσουν το μοναδικής ποιότητας αττικό κρασί στη διεθνή αγορά. Στηρίζουμε την επιχειρηματική τους δράση αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο. Η διασύνδεση του κρασιού με το υψηλό τουριστικό προϊόν της Αττικής είναι στρατηγική επιλογή για τον μεγαλύτερο αμπελώνα της Ελλάδας».

Αναδεικνύοντας τη σημασία του οινικού τουρισμού και το αποτύπωμα που αφήνει στο ΑΕΠ της χώρας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε και να στηρίξουμε τα αττικά οινοποιεία, να αναδείξουμε στη διεθνή αγορά τις ξεχωριστές ετικέτες των κρασιών μας. Ως πολύτιμα εργαλεία της αττικής γαστρονομίας, φέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και αποτελούν βασική παράμετρο στην ανάδειξη του brand-name της Μητροπολιτικής Αττικής, ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως».

Στην εκδήλωση ανάδειξης των κρασιών της καρποφόρας αττικής γης συμμετείχαν τα ελληνικά οινοποιεία: Kokotos Estate, Domaine Papagiannakos, Strofilia Winery, Mylonas Winery, Markou Vineyards, Nikolou Winery, Papagiannis Winery, Attinos Wines, Anastasia Fragou Winery, Liepouris Winery, Gikas Winery, Aoton Winery και Domaine Costa Lazaridi Oenotria Land.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet