Ποιες ώρες θα επιτρέπεται η τροφοδοσία καταστημάτων στους Δήμους της Αττικής
Φωτογραφία: INTIME NEWS / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Επιχειρήσεις-Αγορά

Ποιες ώρες θα επιτρέπεται η τροφοδοσία καταστημάτων στους Δήμους της Αττικής

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά τη χθεσινή (14/12) 23η συνεδρίασή του ο νέος κανονισμός ωραρίου λειτουργίας τροφοδοσίας καταστημάτων σε Δήμους της Αττικής. Οι πλέον σημαντικές αλλαγές επέρχονται στην Αθήνα όπου η τροφοδοσία θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου από τον σχετικό περιορισμό εξαιρούνται οι μικρές επιχειρήσεις για τις οποίες θα επιτρέπεται η τροφοδοσία όλο το 24ωρο, αλλά με οχήματα μεικτού βάρους δύο τόνων ή 2,5 τόνων αν πρόκειται για ηλεκτροκίνητα.

Να σημειωθεί ότι η ισχύς της απόφασης αρχίζει «από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και λήγει με την έκδοση νεότερης απόφασης».

Όπως επισημάνθηκε, μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο νέος κανονισμός τροφοδοσίας, δεν θα είναι στατικός, αλλά με βάση τα συμπεράσματα που θα προκύπτουν και τα αιτήματα που θα κατατίθενται από τους αρμόδιους φορείς, αυτός θα μπορεί να τροποποιηθεί.

Με αφορμή την ομόφωνη έγκριση του νέου κανονισμού τροφοδοσίας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς αποτελεί διαπαραταξιακό στόχο η μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, τόσο στο κέντρο της Πρωτεύουσας, όσο και στο σύνολο των εμπορικών κέντρων των Δήμων της Αττικής.

«Στόχος μας η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου και η εύρυθμη λειτουργία των εμπορικών κέντρων των δήμων της Αττικής. Περιφέρεια, Δήμοι, Κεντρική Διοίκηση και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργαζόμαστε στενά προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ένα ευρύτερο σχέδιο. Στόχος μας είναι, τόσο από τα δεδομένα που θα συλλέξουμε από το Κέντρο Επιχειρήσεων Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, όσο και από τις προτάσεις των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων των επιχειρήσεων να τροποποιούνται προς το βέλτιστο οι όποιες αποφάσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet