Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης της κυριότητας οχήματος ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης
Κοινωνία

Αυτοδίκαιη άρση παρακράτησης της κυριότητας οχήματος ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης

Λύση σε ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που ταλανίζει επί χρόνια δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης, δίδεται μετά και από σχετική παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία αίρεται αυτοδίκαια η άρση παρακράτησης κυριότητας μετά την παρέλευση επτά ετών από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας.

Η διοίκηση της Περιφέρειας επισημαίνει ότι με τη ρύθμιση αυτήν οι ιδιοκτήτες που επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να προβούν σε οριστική διαγραφή του οχήματος, απαλλάσσονται από χρονοβόρες και πολυέξοδες διαδικασίες, ιδιαίτερα εάν ο πωλητής έχει αποβιώσει ή η εταιρεία έχει διαλυθεί. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, η δημόσια διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 4/12/2020, προσθέτει η περιφερειακή αρχή.

«Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή», τονίζει ο κ. Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως η δημιουργική συνεργασία μεταξύ της κεντρικής διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι προς όφελος των πολιτών. Βήμα-βήμα και σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνουμε λύσεις σε χρόνια ζητήματα. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προτάσεις συνεχίζουμε τη μάχη για λιγότερη γραφειοκρατία και αποτελεσματική εξυπηρέτηση. Την θεσμοθέτηση της προσωρινής άδειας οδήγησης, ακολουθεί η αυτοδίκαιη άρση κυριότητας οχήματος και η ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών για χορήγηση ή ανανέωση άδειας οδήγησης. Σύντομα ευελπιστούμε και στην υιοθέτηση της πρότασης μας για ηλεκτρονική μεταβίβαση οχήματος ή μοτοσικλέτας χωρίς τη φυσική παρουσία στις υπηρεσίες, όπως συμβαίνει με τις μισθώσεις ακινήτων».

Επιπλέον, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η περιφερειακή αρχή χαιρετίζει και τη νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας η ιατρική εξέταση των υποψηφίων οδηγών και των οδηγών πρόκειται να διενεργείται από οποιονδήποτε ιδιώτη ιατρό επιλέγει ο υποψήφιος. Αρκεί η ειδικότητά του να είναι αυτή που ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα 51/2012 (ΦΕΚ 101 Α’), να διατηρεί νόμιμο ιατρείο στη χώρα ή να είναι μέλος ή και να συμμετέχει σε ιατρική εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής, καταλήγει η διοίκηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet