Αυτοψία Γ. Πατούλη στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Αυτοψία Γ. Πατούλη στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού της Περιφέρειας Αττικής

Το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη  διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι, επισκέφθηκε σήμερα (18/1) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να ενημερωθεί για την κινητοποίηση του μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής, καθώς είναι σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, για την κινητοποίηση του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ευχαρίστησε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, που όλες αυτές τις ώρες βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν προβλήματα και να εξασφαλίσουν με ασφάλεια την μετακίνηση των πολιτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του περιφερειάρχη από τον αντιπεριφερειάρχη και τον συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 38 εκχιονιστικά μηχανήματα, οκτώ χωματουργικά μηχανήματα και αλατιέρες που ρίχνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας αλάτι σε δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση.

«Το σύνολο του εξοπλισμού συμβάλλει σημαντικά, προκειμένου να διατηρηθούν ανοικτοί οι δρόμοι και να μη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση στις περιοχές της Αττικής που τα καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να είναι έντονα» επισημαίνει η διοίκηση.

Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την επίσκεψή του στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κακοκαιρία ζήτησα από όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής να θέσουν σε απόλυτη προτεραιότητά τους την ασφάλεια των πολιτών. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Οι υπηρεσίες μας βρίσκονταν όλο το εικοσιτετράωρο επί ποδός, διευκολύνοντας τις τοπικές αρχές και τους πολίτες. Θέλω να συγχαρώ όλα τα στελέχη μας, τα οποία, με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συμβάλλουν άμεσα και αποτελεσματικά στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων».

Η διοίκηση σημειώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει έγκαιρα πάνω από 600 τόνους αλάτι σε περίπου 30 Δήμους της Αττικής και στον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet