Αυτοψία του Γ. Πατούλη σε έργα δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη
Κοινωνία

Αυτοψία του Γ. Πατούλη σε έργα δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη

Τα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής του μεγάλου δικτύου αποχέτευσης στην Παλλήνη, συνολικού μήκους 172 χιλιομέτρων, τα οποία υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, μαζί με τον δήμαρχο Παλλήνης, Αθ. Ζούτσο.  

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού δημοπράτησης 58.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής), μετά και από σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Παλλήνης και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής, στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική σύμβαση για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Παλλήνης υπογράφηκε τον περασμένο Ιούλιο και οι εργασίες βρίσκονται πλέον σε πλήρη ανάπτυξη.

Το έργο αυτό θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης βόθρων, που φθάνει έως και 2.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ εξασφαλίστηκε η δωρεάν σύνδεση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με το δίκτυο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή θα ολοκληρωθεί πλήρως σε 48 μήνες (4 έτη) από την υπογραφή της σύμβασης.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον Δήμο Παλλήνης ο περιφερειάρχης παρέδωσε στον δήμαρχο, Αθ. Ζούτσο, κάδους ανακύκλωσης εσωτερικού χώρου, για τη χωριστή συλλογή πλαστικών, μεταλλικών και χάρτινων συσκευασιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ξεκίνησε ένα έργο πνοής με ισχυρό αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο για τον Δήμο Παλλήνης, αλλά και ολόκληρη την Ανατολική Αττική. Ένα έργο που, μετά από δεκαετίες αναμονής, γίνεται πραγματικότητα και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση των κατοίκων όλης της Αν. Αττικής. Η Αυτοδιοίκηση απέδειξε, για άλλη μία φορά, ότι όταν ενώνει τις δυνάμεις της τα οφέλη για τους πολίτες είναι πολλά και σημαντικά. Με στοχευμένα έργα συμβάλλουμε στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

»Παράλληλα, αναβαθμίζουμε την αξία γης και μειώνουμε σταδιακά τα πρόστιμα που καταβάλλει το ελληνικό κράτος λόγω μη συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της σχετικής κοινοτικής οδηγίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΕΥΔΑΠ για τη στενή συνεργασία, που έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δρομολόγηση και υλοποίηση κρίσιμων αποχετευτικών έργων στην Ανατολική Αττική, αλλά και τον Δήμο Παλλήνης και προσωπικά τον δήμαρχο Α. Ζούτσο για την αγαστή συμπόρευση».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet