Αυτοψία του περιφερειάρχη Αττικής και του υφυπουργού Περιβάλλοντος στην Κινέτα
Κοινωνία

Αυτοψία του περιφερειάρχη Αττικής και του υφυπουργού Περιβάλλοντος στην Κινέτα

Η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Κινέτας, καθώς και η υλοποίηση δράσεων και μέτρων που θα συμβάλουν στην καλύτερη θωράκιση της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναφορών του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρη Οικονόμου, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο των δράσεων που συμφωνήθηκαν είναι να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και στα έργα ορεινής υδρονομίας με τη δημιουργία αναχωμάτων που θα συμβάλουν στην ανάσχεση μεγάλου όγκου υδάτων στα ρέματα της περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του επισήμανε:

«Ήρθαμε και σήμερα στην Κινέτα για να δούμε πώς προχωρούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν τα προβλήματα στην περιοχή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση με τη διάθεση μηχανημάτων και στελεχών που προχώρησαν στην καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις. Άμεσος στόχος μας είναι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην περιοχή και οι κάτοικοι να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς. Ζητάμε από τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό τις διαδικασίες προκειμένου οι πληγέντες να αποζημιωθούν. Ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου τα προβλήματα που υπάρχουν προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο που θα θωρακίσει με έργα και υποδομές την περιοχή. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την παρουσία κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή, χθες ο κ. Καραμανλής, σήμερα ο κ. Οικονόμου και ο κ. Μπούρας. Αυτό δείχνει τη διάθεση της κυβέρνησης να συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να μην υπάρξει άλλος κίνδυνος για τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Πρώτο μέλημά μας η αποκατάσταση της κανονικότητας προκειμένου να δημιουργηθούν οι βάσεις για την υλοποίηση και τον σχεδιασμό των αναγκαίων έργων, όπως είναι η αποκατάσταση της γέφυρας εδώ στο ρέμα Πίκα».

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε, επίσης, ότι, εκτός από τα έργα που έχει βάλει σε προτεραιότητα, η Περιφέρεια Αττικής θα συμμετέχει ενεργά στον κεντρικό σχεδιασμό που αφορά την περιοχή. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αναμένεται, εκτός από τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, να υλοποιηθεί ένα σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που μπήκε σε εφαρμογή στο Μάτι.

Παρόντες στη σημερινή επίσκεψη, εκτός από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον υφυπουργό Δ. Οικονόμου, ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θ. Μπούρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Θ. Κατσιγιάννης, ο καθηγητής δυναμικής τεκτονικής και γεωλογίας και σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα πολιτικής προστασίας, Ευθ. Λέκκας και ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γ. Σταμούλης, από τους οποίους και ενημερώθηκε για το πώς εξελίσσονται οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet