Βραβείο «Silver» στην Περιφέρεια Αττικής από τα Best City Awards 2023 για δράσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας
Κοινωνία

Βραβείο «Silver» στην Περιφέρεια Αττικής από τα Best City Awards 2023 για δράσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

Το πρόγραμμα «Εκτίμηση Κινδύνων Σεισμού, Πυρκαγιάς & Πλημμυρών στην Περιφέρεια Αττικής», το οποίο εκπονήθηκε από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά από πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη, βραβεύτηκε με το βραβείο «SILVER» στα Best City Awards 2023.

Το βραβείο, που απονεμήθηκε στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στην κατηγορία Δράσεις & Έργα για την παρακολούθηση και έλεγχο/προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη.

Το βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου.

Με αφορμή τη βράβευση της Περιφέρειας ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους διοργανωτές των Best City Awards 2023 για την πολύ τιμητική βράβευση της Περιφέρειάς μας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είναι στις απόλυτες προτεραιότητές μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τόσο το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και το Εθνικό Αστεροσκοπείο για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη επιστημονική τους συνδρομή, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε, με στόχο την αποτελεσματικότερη θωράκιση της Αττικής από φυσικές καταστροφές.

Για εμάς το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη μας για την προστασία της ζωής των πολιτών είναι η πρόληψη και σε αυτή θα συνεχίσουμε να επενδύουμε με εστιασμένες δράσεις και έργα. Θα επαναλάβω πως στόχος μας είναι να μην νιώθει κανένας πολίτης της Αττικής απροστάτευτος. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε εντατικά αξιοποιώντας και το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, σε μία συμμαχία ευθύνης απέναντι στους πολίτες».

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης σημείωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και την τεχνολογία αιχμής τόσο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), όσο και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), τα οποία συντάσσουν λεπτομερείς μελέτες κινδύνων από πυρκαγιά, πλημμύρα και σεισμό, διαμορφώνοντας ένα αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισής τους σε μια σειρά Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίοι επιλέχθηκαν με κριτήριο την τρωτότητα στους συγκεκριμένους κινδύνους. Για τη διοίκηση της Περιφέρειας η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής για τη βράβευση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet