«Βροχή» τα πρόστιμα σε πλατεία Βικτώριας και Άγ. Παντελεήμονα από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής
Επιχειρήσεις-Αγορά

«Βροχή» τα πρόστιμα σε πλατεία Βικτώριας και Άγ. Παντελεήμονα από κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής

Ευρεία επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή της δ/νσης Ανάπτυξης και της διεύθυνσης Υγειονομικού της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, μαζί με την Ελληνική Αστυνομία. Παρόντες στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος. Η επιχείρηση υλοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 14/4/2020 στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Βικτωρίας και του Αγίου Παντελεήμονα.

Τα κλιμάκια έλεγξαν καταστήματα τα οποία είχαν καταγγελθεί και από κατοίκους των περιοχών αυτών και εντόπισαν σωρεία παραβάσεων υγειονομικού και αγορανομικού ενδιαφέροντος, καθώς βρέθηκαν ληγμένα, αλλοιωμένα και αμφιβόλου προελεύσεως προϊόντα, χωρίς σήμανση, πιστοποίηση και αναγραφή τιμών σε εμφανή σημεία, για τα οποία βεβαιώθηκαν πρόστιμα άνω των 25 χιλιάδων ευρώ, ενώ θα επιβληθούν και διοικητικές κυρώσεις.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε σχετικά:

«Η Περιφέρεια είναι εδώ, παρούσα, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία του καταναλωτή. Κάθε μέρα τα μεικτά κλιμάκια της Περιφέρειας διενεργούν εντατικούς ελέγχους σε όλη την Αττική, με γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των καταναλωτών, αλλά και την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας. Οφείλουμε όλοι μας, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, να είμαστε στο πλευρό των πολιτών και να τους προστατέψουμε.

»Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας και οι υγιεινολόγοι διεξάγουν ελέγχους σε ευαλλοίωτα τρόφιμα επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου. Έχω ζητήσει οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα, αλλά και με πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες οι οποίοι στην πλειονότητά τους ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και ορθής τιμολόγησης. Αξίζουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειάς μας τα οποία, παρά τις ελλείψεις προσωπικού και κατάλληλων εργαλείων, εργάζονται καθημερινά προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από περιπτώσεις ακατάλληλων ή  αλλοιωμένων τροφίμων».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δημόπουλος, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, τόνισε ότι σε περιοχές που εντοπίζονται μικρές υγειονομικές βόμβες, όπως η πλατεία Βικτωρίας και ο Άγιος Παντελεήμονας, είναι σημαντική η βοήθεια των κατοίκων διαφόρων γειτονιών που εντοπίζουν παραβάσεις και κάνουν καταγγελίες στην Περιφέρεια. «Και είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε όλα αυτά τα φαινόμενα που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε άμεσα στις καταγγελίες που γίνονται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζονται και οι τακτικοί έλεγχοι, οι οποίοι δεν χαλαρώνουν, αντιθέτως ενισχύονται και εντατικοποιούνται» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

Συνεχίζονται και οι έλεγχοι στη Βαρβάκειο Αγορά ενόψει Πάσχα

Εν τω μεταξύ, στη Βαρβάκειο αγορά βρέθηκε τη Μ. Τετάρτη το πρωί κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής από τις διευθύνσεις Ανάπτυξης, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και Υγειονομικού Ελέγχου, που διενεργούν τους προβλεπόμενους ελέγχους ενόψει της γιορτής του Πάσχα, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλο.

Με αφορμή την αυτοψία του κλιμακίου της Περιφέρειας στην Αγορά, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε: «Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα τακτικούς και εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας».

Ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα ευχαρίστησαν τα υπηρεσιακά στελέχη που επεμβαίνουν άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων και ευχήθηκαν σε όλους «καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet