Γεγονός η πρώτη τράπεζα αίματος από την Περιφέρεια Αττικής και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Κοινωνία

Γεγονός η πρώτη τράπεζα αίματος από την Περιφέρεια Αττικής και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Τη σύσταση της πρώτης τράπεζας αίματος της Περιφέρειας Αττικής με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σηματοδοτεί η τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαΐου στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στο Πεδίον του Άρεως (Ευελπίδων 2).

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, είναι η δημιουργία επάρκειας αποθεμάτων αίματος τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα, οι δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ προγραμματίζεται η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης «στόχος μας είναι να επαναλαμβάνεται η διαδικασία εθελοντικής αιμοδοσίας δύο με τρεις φορές τον χρόνο, με δεδομένο ότι οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε είναι ανάγκη όλοι να κάνουμε πράξη την προσφορά αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προκειμένου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες εκείνων, που χρειάζονται μετάγγιση αίματος».

Ακόμη, ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι«με συστηματική δουλειά και τον συντονισμό των προσπαθειών των εμπλεκόμενων φορέων μπορούμε να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια εξασφάλισης της αναγκαίας επάρκειας αίματος στην Αττική», προσθέτοντας ότι «αυτή η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, αλλά και Περιφέρειες της χώρας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, έχει αποδώσει ήδη καρπούς. Το τελευταίο διάστημα έχουν συγκεντρωθεί 13.000 φιάλες αίματος».

Τέλος ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους συλλόγους «για την έμπρακτη στήριξη των δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας».

Η Περιφέρεια Αττικής επισημαίνει ότι παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες που σημειωθήκαν το τριήμερο, λόγω καύσωνα και του φόβου της πανδημίας, στην εθελοντική δράση προσήλθαν πάνω από 300 εθελοντές από τους οποίους περίπου οι 120 πληρούσαν τις προϋποθέσεις και έδωσαν αίμα.

Η περιφερειακή αρχή απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας της οποίας ο πρόεδρος, Ι. Κούβελος, το Δ.Σ. και οι αθλητές, στήριξαν δυναμικά την εθελοντική αιμοδοσία, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για σημαντική υποστήριξη του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Εμ. Πρωτόπαπα και του Επικεφαλής του προγράμματος «Όλοι μαζί Μπορούμε» του «Σκάι», Γ. Σπανολιού

Συνολικά η δράση υποστηρίχθηκε από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ, το πρόγραμμα «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελοκήπων, τον Αθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας «POLIS»,  τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, τον Ελληνικό Σύλλογο Ιερακοτροφίας και τον Σύλλογο «Αθήνα» Πεδίον Άρεως. Τον συντονισμό από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής έχει η ειδική συνεργάτης Άθλησης του περιφερειάρχη, Χριστίνα Γαλανοπούλου.

Τέλος, η Περιφέρεια Αττικής εκφράζει ευχαριστίες στους υπάλληλους της διεύθυνσης Πάρκων και Αλσών, του Πεδίου Άρεως και της διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής Κεντρικού Τομέα, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη διεξαγωγή της αιμοδοσίας και στην εταιρεία «VIKOS» για την ευγενική χορηγία των νερών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet